На відкритті ІІ форуму КіноХвиля повний аншлаг - у Палаці кіно люди дивились фільми настоячи

18.12.2017 09:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Олена Мудра

У неділю розпочав свою роботу ІІ Всеукраїнський форум КіноХвиля "Кінопрорив". На двух локаціях одночасно - у Палаці кіно та у бібліотеці "Літературне Тернопілля". Кінотеатр ледве вмістив усіх бажаючих побачити початок події. За коротким змістовним привітальним словом очільника Тернопільської кінокомісії Леоніда Бицюри, яке фактично було звітом про пророблену за рік роботу, відразу розпочали показувати анонсовані у програмі фільми. Організатори потурбувались про те, щоби і учасникам, і гостям було зручно і по-домашньому затишно. Гостей фестивалю зустріла виставка унікальних арт-буків, яку з любов'ю власноруч зробили працівники тернопільських бібліотек. У холі кінотеатру створили простір для того, щоби залишити свої автографи з побажаннями і враженнями від форуму. Працюють біля фотозони відеооператори "КіноДністру"- є можливість кожному висказати свою думку щодо події.

Першим фільмом показаним у Палаці кіно був фільм частково знятий у Тернополі - допрем'єрний показ стічки Нікона Романченко "Поза зоною". По при перегляд учасники зйомок впізнавали себе у сценах відзнятих у Тернополі. Учасник кінофоруму кіноактор, режисер, продюсер, кіносценарист Віктор Андрієнко під час спілкування з журналістами зауважив, що Україні потрібні якісні фільми та мультфільми для дітей та підлітків, що наші українські кіноспеціалісти високого класу працюють здебільшого за кордоном і треба прикладати максимум зусиль, щоби залучати їх до створення українського дитячого кіно. Майстер-клас із режисури від Віктора Андрієнка відбудеться в Українському домі "Перемога" у понеділок (початок у 17:00). Порадували своєю присутністтю на першому дні форуму і діти, яких у Тернополі вже назвали кіношколенятами - вихованці КіноШколи. Перший звіт Кіношколи і КіноСадочка тернополяни і гості побачать також у понеділок 18 грудня у "Перемозі" (початок у 13:00). Розпочали своє полювання за афтографами і люди, які дивляться українське кіно - у кінокафе за розмовою можна було побачити зірок телесеріалів, зокрема Наталію Васько (зустріч з акторкою запланована  на 15:30 (Український дім "Перемога", понеділок). Перший день фестивалю повністтю пройшов по запланованій програмі. 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото автора


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі