«Серце мами Гонгадзе» 18 грудня у «Літературному Тернопіллі»

Опубліковано:
18 Грудня, 2017

Бібліотека музей “Літературне Тернопілля” у межах ІІ Всеукраїнського форуму КіноХвиля “Кінопрорив” затишна локація, де можна і фільм подивитися і поспілкуватись з авторами стрічок. 18 грудня у понеділок у 12 40 розпочнеться особлива зустріч з фільмом про Лесю Гонгадзе. Автор стрічки В`ячеслав Бігун так розказує про свій фільм: “Ми подружилися з Лесею Гонгадзе, і з нашого спілкування народився фільм «Серце мами Гонгадзе». Мене цікавить жіноча душа, її доля, і цей фільм, надихаюча кіно-сповідь непочутої жінки, – спроба осягнути, що таке велика любов та доля, і як виховати справжнього чоловіка.” Історія кохання та дружби, трагедії та сімейні таємниці про які розповідала Леся лягли в основу стрічки, яка знімалась в Україні, Грузії, Естонії та Франції. Вперше фільм побачили на допрем’єрному показі у Парижі у 2016 році, але прем’єра стрічки в Україні відбулась у вересні 2017 році. В`ячеслав Бігун: “Пані Леся встигла побачити один із монтованих фрагментів фільму і їй він сподобався. Ми хотіли показати цей фільм в день її народження і нам це вдалось, але на жаль, вже без неї. До останнього дня її материнське серце прагнуло справедливості, втрата сина і боротьба за його ім’я – усе в цій жінці.”

Леся Гонгадзе (Корчак) народилася 2 липня 1943 року у Львові. За фахом медик, але все життя займалася громадською діяльністю, після зникнення сина Григорія Гонгадзе у вересні 2000 року зробила все можливе, щоб встановити винних у його вбивстві. Пішла у засвіти від невиліковної хвороби у листопаді 2013 року.

В`ячеслав Бігун кінорежисер та філософ права, усі його фільми мають цікаві фестивальні історії, каже, що принципово не подає роботи на фестивалі, де потрібно проплачувати участь, тому усі свої успіхи дуже цінує.

null

Фото з мережі Інтернет

 

null

Фото з мережі Інтернет

 

null

Фото з мережі Інтернет

 

null

Фото з мережі Інтернет

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бібліотека, #гонгадзе, #зустріч, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #фільм
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: