84-річна жителька обласного центру намагалася врятувати від криміналу онуку, а насправді стала жертвою шахраїв.

Читайте також

Підприємець «приписав» собі зайві гроші на ремонт дороги
Тернополяни потерпають від телефонних аферистів
Тернополянка власноруч віддала свій ноутбук шахраєві

Невідомий зателефонував до пенсіонерки ввечері 14 грудня. Представився співробітником правоохоронних органів та повідомив, що її онука стала співучасницею дорожньо-транспортної пригоди. Псевдополіцейський почав залякувати стареньку, що дівчині загрожує кримінальна відповідальность. І запевнив, що може все залагодити за за певну винагороду. Перелякана бабуся та шахрай домовились про зустріч на зупинці громадського транспорту, неподалік  її помешкання.

Потерпіла винесла аферисту 2000 гривень та 100 американських доларів. Однак цього шахраям виявилось замало. Вони далі стали лякати пенсіонерку. Тоді бабуся погодилась передати зловмисникам свою банківську картку та розповіла пін-код. В результаті потерпіла втратила ще 10 000 гривень.

Лише після цього пенсіонерка зв’язалася з онукою та все їй розповіла. Родичка одразу заблокувала електронний гаманець та зателефонувала в поліцію. Та шахраї вже встигли зняти частину готівки. За фактом шахрайства відкрито кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 190 ККУ.

За матеріалами відділу комунікації ГУНП в Тернопільській області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #злочин, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #шахрай
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: