Потрійний ювілей Ганни Рибцуник

Опубліковано:
15 Грудня, 2017

Цьогоріч  у житті поетеси із Садків Заліщицького району збіглося  три ювілеї: 60 років від дня народження,  45 – з часу появи її  першого вірша  та 40 років  педагогічної діяльності.  Жінка отримала премію  імені Петра Ковальчука у номінації  «Письменницька та краєзнавча література».  З нагоди таких «круглих» дат та вагомих літературних визнань Ганна Михайлівна влаштувала творчий вечір.

Пані Ганна  є авторкою  поетичних збірок «На крилах радості  і болю» (1995), «Щасливим будь, мій  український дім» (2002), « Дорога до мами ( 2003), «Добро і зло» (2006), «Сонценятко» ( 2013),  а до  Дня  незалежності  України в журналі «Український Вінніпег» ( Канада) надрукована  добірка  її віршів.

Цікаво про творчий шлях Ганни Рибцуник  розповідала  Ольга Тракало, директор Заліщицької районної  бібліотечної  системи.  Звучали  вірші та пісні  авторки-ювілярки у виконанні учнів та педагогів  школи села Садків. Привітати поетесу  і вручити їй премію імені Петра Ковальчука   прибули письменник,  голова Тернопільської обласної організації  спілки журналістів України, член НСПУ та  НСЖУ, редактор Бучацької районної газети «Нова доба» Василь Тракало  та  Володимир Барна – поет, журналіст, голова обласного відділення Українського фонду «Культура» і голова  спілки слов’янських письменників України, член НСПУ та НСЖУ.

Серед шанованих гостей,  які вітали ювілярку і виступили  зі щирими побажаннями  були також  Микола Камінський,  заступник голови обласної організації Конгресу українських націоналістів та дочка  героїні Помаранчевої революції  Параски Королюк – Світлана М’ясковська. Тема революції дуже близька для Ганни Рибцуник. Вона є авторкою художньо-документальної  повісті «Сходження» , присвяченій темі Помаранчевої революції.

Справжнім подарунком для ювілярки і  усіх присутніх став виступ соловейка України, переможця телевізійного шоу «Голос. Діти 2» Романа Сасанчина. Роман виконав низку улюблених пісень Ганни Михайлівни. Пісні для поетеси – то ще одна сторінка її життя. Вона присвячує їх актуальним і болючим темам сьогодення, які не дають спокою ранимій поетичній душі.  Пісню  «Журавлина печаль», присвячену воїнам, котрі загинули в АТО  на слова  Ганни Рибцуник і  музику  священика, пароха церкви УГКЦ  у Садках  о. Івана Полевого,  на творчому вечорі майстерно виконали  о. Іван Полевий та Євген Ягнич.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #рибцуник, #тернопіль, #тернопільські новини, #ювілей
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: