Тернополяни і далі потерпають від карткових шахраїв

12.12.2017 16:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Анастасія Квітковська

Жертвою карткових аферистів став житель Кременецького району. З його електронного гаманця зникло 2176 гривень. Чоловік зрозумів, що став жертвою аферистів, лише коли йому прийшло сповіщення про успішне зняття готівки.

Факти шахрайств тернопільські полцейські реєструють ледь не щодня. Проте, як кажуть правоохоронці, краяни втрачають власні заощадження найчастіше через те, що вірять невідомим додзвонювачам та розповідають їм усю конфіденційну інформацію про свій банківський рахунок.

Читайте також

Ще кілька мільйонів від держави на Тернопільську дамбу пролобіювали нардепи
Що незабаром може зникнути з гаманців тернополян?
Хакери викрали мільйон доларів з українського банку

Схема аферистів проста. На телефон жертви приходить смс-повідомлення про те, що банківську картку заблоковано або ж лунає дзвінок. Невідомий представляється працівником банку і каже, що для того, щоб розблокувати ваш рахунок необхідно уточнити деякі дані.  Таким чином шахрай, ввійшовши довіру, дізнається всю необхідну інформацію для здійснення трансакції. У поліції кажуть, що розкрити такого роду шахрайства досить складно.

Правоохоронці нагадують: працівники банку не телефонують клієнтам, щоб дізнатися інформацію про пароль та особисті дані. Якщо вам телефонують зі звичайного номера мобільного телефону – кладіть слухавку і передзвоніть на гарячу лінію банку.

За матеріалами відділу комунікації ГУНП в Тернопільській області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі