Тернополяни вже можуть побачити, як виглядатиме фасад майбутньої святині на Тарнавського (Фото)

Опубліковано:
12 Грудня, 2017

На перехресті вулиць Тарнавського та Київська продовжують будувати кафедральний собор Тернопільської єпархії УПЦ Київського патріархату. На офіційному сайті собору повідомили, що цього року зроблено вже багато роботи і тернополяни можуть побачити, як виглядатиме фасад святині, – пише Доба.

— З Божою допомогою переходимо до зимівлі із повністю встановленим першим ярусом кам’яного карнизу, який прикрашають чотирнадцять апсид з натурального каменю, а також із вісьмома рядами кладки із декоративної цегли двох кольорів, що вже дають приблизне уявлення, як виглядатиме фасад майбутньої святинію. Ми і надалі будемо висвітлювати всі етапи будівництва для вірних УПЦ Київського патріархату та громади міста Тернополя, — зазначили на порталі.

Нагадаємо, що святиня має бути виконана у візантійському стилі. Церква  вміщуватиме близько 800 осіб і буде найбільшим православним храмом у Тернополі.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #будівництво, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #храм, #церква
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: