Слабкі сторони громади. Як їх зміцнити?

Опубліковано:
11 Грудня, 2017

Над цим питанням замислились у селищі Скала-Подільська, що є центром новоствореної територіальної громади і започаткували тренінг «Школа відповідального служіння» .

Ініціатором такого навчання-тренінгу став місцевий священик о. Василь Германюк. Духівник залучив до співпраці керівників ОТГ та ініціативних людей селища, яким цікаво працювати над соціальним проектом зміцнення слабких сторін громади.

Тренінги «Школи відповідального служіння», як унікальної освітньої програми ефективного розвитку громад у співпраці священика і активних людей спільноти, тривали чотири дні і вміщали різноманітну пізнавальну інформацію від тренерів Олени Карнаух, Наталії Шалати та Станіслава Клосовського з благодійної організації «Львівська освітня фундація».

Читайте також

У Великих Гаях «крутили» кіно і пригощали повітряною кукурудзою
У Підволочиській ОТГ відкрили Центр надання адміністративних послуг (Фото)

Перш за все  говорили про ідеалізацію майбутнього, пошуку болючих проблем у Скалі-Подільській сьогодні, розглядали питання відбору першочергових проблем у громаді і їх ефективного вирішення. Вчились проводити аналіз сильних і слабких сторін у громаді, відкривати можливості та стерегтись різноманітних загроз. Робочі групи розглядали  конкретні проблеми, проводили роботу над ними, обдумували кінцеві досягнення і пробували розробляти цільові проекти. І найважливіший крок –написання проекту, який повинен мати соціальний напрямок.  Обговорювали також тему комунікацій та доцільність розповсюдження інформації про власні напрацювання (PR). На завершення конференції присутні отримали сертифікати про проходження програми «Школи відповідального служіння».

Тепер із людей, які отримали відповідні знання на тренінгах, сформується  основна команда, яка, в супроводі ментора, буде проводити роботу над написанням соціального проекту для підсилення слабких сторін громади при можливості отримання ґранту на 75 000 грн та додатковим залученням фандрайзингу.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #громада, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #тренінг
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: