До Дня місцевого самоврядування у приміщенні Верховної Ради відкрилася фотовиставка  «Обличчя нових громад». Її автори Владислав Содель та Анастасія Сіроткіна. Ініціатива та організація фотовиставки належить Українському кризовому медіа-центру у рамках програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE). «Фотообличчя» нашого краю представляє напрочуд креативна, мудра і наполеглива у здійсненні будь-яких проектів – заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради (Великі Гаї) Галина Кравчинюк.

У відкритті взяли участь Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко та Директорка регіональної місії Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні Сюзан Фріц. Герої світлин – це жителі маленьких сіл і містечок, які реально роблять великі справи. Кожний з них – на своєму місці.  Це люди, які різні за професією: вчителі, лікарі, спортсмени, представники бізнесу та влади. Проте у них спільне бажання – щось змінити у цьому житті на краще. Серед нагороджених цінними подарунками – Галина Кравчинюк. У цієї тендітної, але сильної духом жінки, безліч обов’язків: куратор із земельних питань, ЖКГ, юридичного відділу, з питань освіти, культури, координатор проекту «Добре». Що ще? Під її пильним оком (і це без перебільшення) – стратегія розвитку громади і її моніторинг, а ще ж вона – член виконкому. Судячи з цього переліку «спокій нам тільки сниться». Попри те, якщо й випадає якась вільна хвилинка у вихідний, п. Галина понад усе любить читати, багато читати. Щойно прочитала «Марію» Самчука, почала –  «У війни не жіноче обличчя» нобілянтки Світлани Алєксєєвич. Отож, зрозуміло, кожний новий день – нові турботи, нові проекти, нові можливості. Без плану на завтра обійтись ніяк. Але, як каже п. Галина, рідко коли все йде за планом, доводиться більше покладатись на інтуїцію та колег і, відповідно, діяти за обставинами. На запитання, чи можна бути сьогодні ідеальним, відповідає не довго думаючи: «Практично важко, на перешкоді багато причин, і, в першу чергу – зовнішні чинники: багато негативу із ЗМІ, особливо – телебачення. Внутрішні – відсутність будь-якої мотивації молоді до творення себе як особистості. Мабуть тому, що ідеальним зараз бути не модно, краще бути сучасним, веселим, лінькуватим, але тільки не відповідальним, аби приносити користь не тільки собі, але й ближнім. Напевно це звучить смішно, але я в шкільні роки займалась спортом і мені дуже імпонували спортсмени, сильні люди не лише тілом, але й духом, із сильною волею і прагненням до перемоги. Однак ніколи не хотіла бути на когось схожа. Досі не розумію людей фанатиків, які когось чи щось боготворять, творять ідолів. Всі люди різні і брати приклад треба із сильних, відповідальних людей, які не бояться помилятися, вміють об’єднати біля себе однодумців і разом йти до спільної мети.

П. Галина покладає велику надію на молодь Великогаївської ОТГ. У наступному Новоріччі бачить свою громаду успішною, спроможною, де кожен готовий закачати рукава і зробити щось корисне для блага людей і громади зокрема. Маю надію, – каже вона, – що перші кроки нашої молоді в житті громади матимуть продовження, і в кількісному розумінні – активних, креативних, комунікабельних молодих людей буде більше, і в якісному – не лише перегляд кінофільмів, але й робити багато цікавих, об’єднуючих молодіжних заходів для довколишніх сіл громади.

null

 

null

 

null

Фото з сайту Верховної рада

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #виставка, #картина, #кравчинюк, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: