У Тернополі обговорили питання щодо відшкодування вартості навчання іногородніх дітей у дитсадках міста

08.12.2017 18:13   Джерело: Тернопільська міська рада
Опубліковано : Новини Тернопілля

Батьки дітей не з Тернополя за перебування своїх малюків у дитячих садочках міста платити не будуть. Відповідне рішення прийняли на спільній нараді керівники Тернопільської райдержадміністрації та райради, Великогаївської і Байковецької об’єднаних громад та Тернопільської міської ради.

Тим часом буде створена  експертна комісія, яка повинна вирішити дану проблему.

Нагадаємо, що раніше у міській раді планували запровадити плату за садки для тих, хто не прописаний у Тернополі – приблизно 1200 гривень на місяць. Втім це викликало чимало запитань і супротив у частини громадськості.

Читайте також

У 2017 році в Тернополі відкрили кілька нових груп у дитячих садках та провели ряд ремонтів

Тим часом робота дитсадків обходиться міському бюджету у 15-20 мільйонів гривень.

«Сьогодні ми ще раз обговорили,що ця проблема повинна вирішуватися лише між бюджетами міста, району та громад і у жодному випадку не повинні страждати батьки. Також ми отримати підтвердження від голів ОТГ, що вони готові компенсувати вартість відвідування дітей з їх громад дошкільних та позашкільних начальних закладів у Тернополі, - зазначив Сергій Надал. – Міська рада зі своєї сторони з розуміння ставиться до проблем району і розглядає можливість, щоб дошкільні та позашкільні навчальні заклади Тернополя безкоштовно відвідували діти працівників комунальних установ та закладів Тернополя, а також підприємців, які зареєстровані та сплачують податки у нашому місті».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернопільська міська рада  

Коментарі