В Україні на зміну «Синього кита» прийшла нова смертельна гра «Червона сова» (Фото)

07.12.2017 23:02   Джерело: Новини Буковини
Опубліковано : Новини Тернопілля

В Україні з’явилася нова суїцидальна гра “Червона сова”, що діє за принципом сумнозвісних “Синіх китів”.

Про це повідомив уповноважений Президента з прав дитини Микола Кулеба у мережі Facebook, передають Новини Буковини.

“В Україні набирає обертів нова суїцидальна гра «Червона сова». Принцип гри такий самий, як і у сумнозвісних «Синіх китів». Спочатку дітей заманюють в гру. Надсилають їм посилання, за яким потрібно перейти (воно ніби викидає помилку). Але завдяки цьому посиланню «куратори» дізнаються орієнтовну адресу, де проживає учасник. А потім, якщо дитина відмовляється виконувати якесь завдання – її шантажують, що знають адресу і приїдуть до неї на «розбірки»”, – написав Кулеба.

null
Фото з мережі Інтернет

Як він розповів, “гравці” мусять постійно бути в онлайні, моментально відповідати на повідомлення кураторів, які ті надсилають цілодобово, а також дивитись уночі психоделічні відео.

За словами Кулеби, однією з жертв нової суїцидальної гри мало не стала 14-річна дівчинка з Києва. “Через декілька днів після зникнення дитину знайшли в Умані. Знайомі дівчини повідомили, що вона була у відчуженому стані, з порізами на руках, повністю розібраним на деталі телефоном та інструкцією у кишені для подальших дій”, – інформує Кулеба.

Уповноважений Президента закликав батьків стежити за поведінкою дітей і у разі ознак долучення до подібних ігор і спільнот в інтернеті встановити контакт з дитиною і допомогти їй вийти з гри, або звернутися до психолога.

Основними поведінковими ознаками участі дитини у «групах смерті» є відчуженість, утома, сонливість, постійна присутність у Мережі, порізи на руках.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Новини Буковини  

Коментарі