Вони серед нас: 5 грудня відзначають День волонтера

05.12.2017 09:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Максим Скасків

5 грудня у всьому світі відзначають День Волонтера. За останні роки це свято стало по особливому актуальним в нашій країні. Революція і військовий конфлікт на Сході породили чимало людей, здатних не обмежувати себе турботами про власний добробут, а вкладати частинку себе в працю на благо інших. Але попри них існують і такі люди, яким не потрібно особливого приводу, щоб проявляти свою доброчинність. Вони допомагають людям тому, що можуть допомогти, роблять добрі справи тому, що відчувають – це їх обов’язок. Їх і називають волонтерами. Вони постійно присвячують себе справам, які не приносять їм ні матеріальної користі, ні фінансових прибутків.

null
Оксана Степанівна Бурега - вчитель, волонтер

Такою є Оксана Степанівна Бурега – вчитель української мови та літератури Струсівської школи-інтернат. Ця жінка завжди шукала нагоди присвятити себе діяльності на благо школи, села, країни… Саме вона була ініціатором заснування в школі національно-патріотичного клубу «Тризубець», який під її керівництвом проводить активну громадсько-волонтерську діяльність. Клуб організовує благодійні ярмарки. Вилучені у такий спосіб кошти спрямовуються на допомогу Збройним силам України,  пораненим солдатам, сім’ям загиблих, хворим та потребуючим людям.  Ще одна акція, до якої школа долучилася з ініціативи вчительки – збір пластикових кришечок  для виробництва протезів. З особливим натхненням жінка налагодила роботу з виготовлення маскувальних сіток для потреб армії. Також уже стало доброю традицією збір та відправка в АТО солодких подарунків, оберегів, дитячих малюнків та листів. Волонтерська діяльність Оксани Степанівни не обмежується шкільними заходами. Вона особисто бере участь у різних благодійних акціях, зокрема у благодійних аукціонах, виступаючи у ролях і лотодавця, і покупця.

Оксана Степанівна ніколи не втомлюється наповнювати на добровільних засадах шкільне та громадське життя хорошим та цікавим, завжди готова змінювати на краще навколишній світ. Колеги знають її, як хорошого педагога, учні – як вимогливого учителя, сусіди – як вправну господиню, односельчани – як ініціативну й доброзичливу людину. А  загалом вона є безкорисливим волонтером, зразковим громадянином і самовідданим патріотом.

null
НКП «Тризубець» готує солодкі подарунки для воїнів АТО

Попри  це, ця сильна духом жінка залишається простою людиною. Це наштовхує на думку, що бути волонтером може кожен із нас. Не обов’язково одразу братися за грандіозні й масштабні проекти. Допомогти пенсіонеру перейти дорогу, прибрати сміття в під’їзді чи на березі річки, поступитися місцем інваліду в транспорті, надати допомогу тому, хто її потребує – ось як можна зробити добру справу.

Волонтерство – діяльність, доступна всім, але тут потрібен час і велике бажання. А ще - це велика відповідальність . І якщо постійно волонтерити ладен  не кожен, то задуматися про власні прості безкорисливі  вчинки – обов’язок кожного.

null
Плетіння маскувальної сітки на потреби армії

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі