Чим щасливіша людина – тим простіше вона одягається

Опубліковано:
3 Грудня, 2017

Чим щасливіше люди живуть, тим простіше вони одягаються. До цього несподіваного висновку мене підштовхнув щорічний звіт ООН про рівень щастя в світі, – пише Тутка.

З 2011 року щорічно проводиться дослідження світового щастя. Так, не смійтеся. Серйозні вчені розробили технології, і тепер вимірюють у людей в різних країнах рівень їх об’єктивного благополуччя, а також їх власну суб’єктивну оцінку того, наскільки хороше їхнє життя. А потім порівнюють показники і складають рейтинг країн за рівнем щастя їх громадян.

Отож, у 2017 році перша десятка щасливих країн виглядає так:

1. Норвегія

2. Данія

3. Ісландія

4. Швейцарія

5. Фінляндія

6. Нідерланди

7. Канада

8. Нова Зеландія

9. Австралія

10. Швеція

У тому ж складі, тільки міняючись місцями всередині першої десятки, ці країни лідирували і в минулі роки.

«Знаєте, що об’єднує ці країни? Крім того, що там дуже високий рівень життя, приголомшливі соціальні стандарти і взагалі майже комунізм (в хорошому сенсі цього слова)))? Всі ці країни об’єднує надзвичайно просте, без вишукувань ставлення місцевих жителів до одягу!

Країни – законодавці світової моди і стилю; країни, на вулицях яких стріт-стайл фотографи вихоплюють один за іншим ідеальні модні образи; країни, в яких кожна друга студентка виглядає як ікона стилю – бовтаються в четвертій десятці світового рейтингу щастя. Франція на 32 місці, Іспанія на 37. Італія, де кожна дитина (будь-якої статі) від народження знає, як правильно підвертати штани – взагалі на 50 місці! з 157 досліджених країн. Тобто, майже в третині країн на Землі люди живуть щасливіше, ніж італійці!

А що в щасливих країнах? А там ніхто не заморочується тим, на скільки міліметрів підвертати штани згідно з останніми постановами журналу VOGUE.Носять те, в чому комфортно, і не особливо паряться, стильно це чи ні. Джинси/майки, кеди/кросівки, толстовки і парки. У якійсь Данії чи Голландії йде попереду пара – і не відразу зрозумієш, хто з них хлопчик, хто дівчинка, настільки однаково вони одягнені.

Деякі мої знайомі чоловіки були б страшно незадоволені тим, як одягаються жінки, наприклад, в Швеції. «Немає на що дивитися», – сказали б вони. «Це хіба жінки?», – сказали б вони.

Але ось парадокс, судячи з результатів дослідження, Швеція – це дуже щаслива країна. Значить, ці жінки не відчувають себе нещасними від того, що вони не носять модні спідниці і не поспішають з раннього ранку на роботу на 10-сантиметрових підборах, з уклададкою і повним макіяжем. І більш того, чоловіки в цих країнах теж явно не відчувають нестачі щастя від того, що їх жінки не виглядають 24/7 як експонат на виставці досягнень світової фешн-індустрії.

Можливо, для щастя зовсім не обов’язково наслідувати модні тренди і ретельно підбирати форму спідниці до типу фігури?

Можливо, можна бути щасливими і в простому одязі без викрутасів?

Можливо, коли людина відчуває себе щасливою, захищеною і спокійною, коли їй не треба щодня комусь щось доводити і щосили демонструвати свій (часто уявний) статус — то такій людині і в джинсах і в светрі дуже навіть зручно насолоджуватися життям?»

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дослідження, #жінка, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #щастя
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: