Районні чиновники ігнорують проблему садочків, а місто пропонує компроміси - Петро Ландяк

02.12.2017 23:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

У питанні забезпечення безкоштовного доступу до садочків місто пішло на спрощення процедури і компроміси, щоб батькам не довелося платити. Натомість районні чиновники вперто ігнорують проблему забезпечення свого населення безкоштовними садочками, перекладаючи проблему на плечі батьків, яких вона не стосується.

Таку думку під час четвергової позачергової сесії ТМР висловив депутат міської ради Петро Ландяк нагадавши, що міська рада ухвалила рішення, що коли хтось з батьків є зареєстрованим у Тернополі, то за дитину в садочку нічого додатково сплачувати не треба. Про це він сказав звертаючись до людей, які були присутні на сесії.

Читайте також

Міська рада Тернополя знову звернеться до керівництва району щодо відшкодування вартості навчання іногородніх дітей у дитсадках міста

“Очевидно, сюди треба було привести голову районної ради та голову районної адміністрації. Пробуймо бути об’єктивними: міська рада вже йде на компроміс, коли враховує, що хтось з подружжя може жити в селі, а хтось бути зареєстрованим чи працювати в місті. Кошти отримує районна рада, і тому тут мав бути з вами голова райради і голова РДА. Може вони не знали, що ви сюди прийшли. Тому до них апелюйте! Давайте ми їх сюди запросимо, нехай виступлять”, – сказав у своєму виступі Петро Ландяк.

Нагадаємо, на минулій сесії обговорювалося питання укладення угод про міжбюджетні розрахунки за утримання дитячих садочків. Згідно змін прийнятих в рамках децентралізації, усі витрати за дитячі садочки переклали на місцеві бюджети, враховуючи те, що зросла податкова база наповнення місцевих бюджетів. Відтак кожна окрема ОТГ мала б закладати у власний бюджет витрати на кожну дитину. 

Коли ж у населеному пункті немає садочка або дитина ходить у садочок іншої територіальної громади, то на рівні цих громад має укладатися угода про взаємні бюджетні розрахунки. Скажімо, якщо дитина з сусідньої ОТГ йде у садочок Тернополя, то за неї мали б платити з бюджету відповідної ОТГ або з бюджету району - у випадку, якщо ОТГ ще не створена. Тернопільська міська рада з липня цього року двічі зверталася до голови Тернопільської РДА, голови Тернопільської райради, голів сусідніх ОТГ-супутників з проханням підписати угоду, проте не отримала жодної відповіді. Заручниками ситуації створеної на рівні району, стали батьки дітей. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі