Владика Тернопільський Сергій поїхав до Москви на собор РПЦ за участю Путіна

Опубліковано:
30 Листопада, 2017

Архиєрейський Собор, присвячений 100-річчю Помісного Собору Православної Російської Церкви 1917-1918 рр. і відновлення Патріаршества в Російській Православній Церкві, відбувається в кафедральному соборному Храмі Христа Спасителя в Москві під головуванням Патріарха Московського і всієї Русі Кирила з 29 листопада по 4 грудня 2017 року, повідомляє РІСУ.

На прес-конференції, яка відбулася в Москві і була присвячена майбутньому Собору, було заявлено, що крім архиєреїв з Росії на Соборі будуть присутні архипастирі Російської Православної Церкви, які проживають в 22-ох країнах. Зокрема, всі архиєреї Української Православної Церкви (МП), за винятком одного, підтвердили свою участь.

За джерелами в Москві присутні близько 30 єпископів УПЦ МП. Тобто – половина, хоча запрошували всіх. Шана тим, хто не відповів на запрошення Моспатріархії, хто не їхав туди за “пряником”, хто не боявся покарання митрополії. Одна з версій, що єпископів запрошували для того, щоб спеціально дискредитувати перед суспільством, підняти градус напруги, садячи їх за стол із вбивцею української пастви.

Назвемо імена, хоча змісту менше, бо за столом з Путіним вони не сиділи і кажуть, що вже і не сидітимуть, бо ніби він не прийде: Іоасаф (Кировоградський), Амвросій (Чернігівський), Філарет Львівський, Пітірим Миколаївський, Никодим Житомирський, Арсеній Святогірський, Анатолій Сарненський, Агапіт Могилів-Подільський, Марк Хустський, Лазар Сімферопольський, Августин Білоцерківський, Сімеон Вінницький, Єфрем Криворізький, Іларіон Донецький, Сімеон Вінницький, Митрофан Луганський, Владика Іона, Владика Клімент, Блаженнійший Онуфрій, Платон Керченський, Іріней Дніпропетровський, Віктор Коцаба і Олексій Вознесеньский.

На фото також помітили митрополита Тернопільського і Кременецького Сергія (див. другу фото).

null

Фото з мережі Інтернет

 

null

Фото з мережі Інтернет

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #митрополит, #москва, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #Путін, #путін-хуйло, #сергій, #собор, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: