У Тернополі відбувся показ фільму «Будинок «Слово» українського режисера – уродженця Тернопільщини Тараса Томенка. У фільмі  йдеться про трагічну долю української інтелігенції у період сталінських репресій. У стрічці розповідають про події у Харкові у 20-30 роках минулого століття, що відбуваються в Будинку у формі букви «С» – під назвою «Слово». У фільмі – цікаві факти про життя відомих митців, зокрема про письменників Володимира Сосюри, Миколи Хвильового, Леся Курбаса, Павла Тичини, Миколи Куліша та багатьох інших. Є факти про їхніх рідних та найоригінальніші рядки з творів письменників… А у другій частині фільму показують, як тих же талановитих і відомих мешканців будинку «Слово» арештовує КДБ, а згодом їх розстрілюють і вижити вдається небагатьом.

 Після перегляду фільму, його автори поспілкувалися з глядачами, розповіли, що над стрічкою працювали 4 роки і намагалися привернути увагу сучасного суспільства до теми знищення української інтелігенції жорстокою владою.

Тернопіль – сьоме місто, куди автори завітали з презентацією стрічки, у місцевих кінотеатрах її демонструватимуть протягом тижня. Переглянути фільм на телеекранах глядачі зможуть аж восени, коли завершиться показ по Україні.

null

 

null

Фото автора

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #будинок, #кіно, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: