У Збаражі відновлено роботу горілчаного заводу

Опубліковано:
29 Листопада, 2017

У Збаражі офіційно відновлено роботу заводу, започаткованого ще у 1946 році, де на той час вироблялися виноградні, плодово-ягідні вина, соки, морси, мармелад, зефір, лікеро-горілчані вироби. Тривалий час завод не експлуатувався у зв’язку з відсутністю у держави коштів на реконструкцію, на заміну застарілого обладнання, будівель і споруд, які стали непридатними.

1

Сьогодні ж завод оснащений сучасним обладнанням, що дозволяє виготовляти продукцію практично без участі людини та є показником високого стандарту якості ТМ “Калганоф”. Особливістю підприємства є також наявність власної артезіанської свердловини глибиною 70 метрів, що розташована на території заводу. Експерти кажуть, що якість води для приготування горілки —один з найголовніших елементів.

До урочистого відкриття оновленого «Збаразького Горілчаного Заводу» долучилися голова обласної ради Віктор Овчарук, голова ОДА Степан Барна, Народні депутати України Сергій Лабазюк та Ігор Побер.

2

«Сьогодні ми стаємо свідками того, як Тернопільська область стає на стежку повернення до того стану, коли вона займала четверте місце в Україні за показниками виготовлення спирту. Відкриття та реконструкція таких підприємств є явищем позитивним., адже веде за собою створення робочих місць, сплату податку та, відповідно, поповнення обласного бюджету. Особливо це актуально в нашій аграрній області, де є велика кількість необхідної та якісної сировини», – зазначив Віктор Овчарук.

3

4

5

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #горілка, #завод, #Збараж, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #спирт, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: