Комунальні аптеки Тернополя кинуть виклик «приватникам»

Опубліковано:
28 Листопада, 2017

Комунальні аптеки Тернопільської обласної ради, які нині працюють як окремі юридичні особи і прибутків своїм засновникам майже не приносять, таки планують згуртувати під крилом єдиного обласного виробничо-торгового аптечного об’єднання. Коли це станеться – не відомо, але для голови обласної ради Віктора Овчарука це питання принципове, пише Номер один.

– На сьогодні лише наше аптечне об’єднання приносить реальний прибуток – близько мільйона гривень, усі інші маленькі комунальні аптеки зі статусом юридичних осіб знаходяться фактично на межі заробітних плат і самоутримання. На мій погляд, тут може бути дві причини: керівникам цих аптек так зручно або вони трохи не чесно працюють по відношенню до обласної ради. Їхні сусіди – комерційні аптеки мають прибутки, тому я би просив керівників наших аптек забезпечувати не лише заробітними платами своїх працівників, а й показувати дохід. Наразі цього немає, – повідомив Віктор Овчарук.

Читайте також

В Тернополі на провізора аптеки вчинили розбійний напад
Ланівчани скаржаться на хамство та зухвалість у місцевій аптеці

Голова обласної ради дав слово, що певний період комунальні аптеки працюватимуть і далі як окремі юридичні особи, але об’єднання так чи інакше не зворотне.

– Я не відступлю від ідеї зробити конкурентоспроможну комунальну аптечну галузь, яка буде забезпечувати державну політику в цій сфері. Вона полягає у створенні однієї юридичної особи на базі аптечного об’єднання. Окремі юридичні особи – комунальні аптеки мають увійти в цю структуру та бути її підрозділами. Це дасть можливість комп’ютеризувати мережу, бачити весь баланс, який рухається по лікарських засобах. Також зможемо конкурувати з приватною аптечною мережею, бо за рахунок великого об’єму вдасться знизити ціни на ліки. Бо сьогодні, скажімо, лише наші комунальні мають право продавати наркотичні препарати. А ліцензія на їхній продаж для однієї юридичної особи коштує дуже дорого. Тому вартість цієї ліцензії забивають у ціну інших лікарських засобів, а це призводить до того, що на ряд медичних препаратів у комунальних аптеках ціни більші, ніж у приватних. Якщо ж ми зробимо одну ліцензію на всі наші аптеки, то на окремий вид лікарських засобів ціна впаде, а при великих оптових замовленнях на всю мережу – й поготів. Там же зможемо втілювати державну програму «Доступні ліки», у перспективі виготовимо соціальні картки зі знижками для соціально незахищених верств населення тощо, – поділився планами Віктор Вікторович.

До слова, зараз комунальним аптекам облради в Тернополі непереливки. Вони знаходяться у приміщеннях, які перебувають у власності Тернопільської міської ради. Остання відмовляється поновлювати договори оренди, виживаючи їх із насиджених місць. Деякі з цих аптек уже втрачені безповоротно, як, до прикладу, на проспекті Злуки, де замість аптеки віднедавна працює салон краси. За інші ще йде боротьба, в тому числі в судових інстанціях (аптека на вул. Руській).

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #аптека, #ліки, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: