Тернопіль може «постаріти» ще на кілька десятків років

Опубліковано:
27 Листопада, 2017

Якщо копатимуть далі, то Тернопіль може «постаріти» ще на кілька десятків років. Принаймні так стверджують науковці, археологи, які упродовж кількох місяців ринули на пошуки залишків бастіону та фортифікаційних укріплень поруч Тернопільського замку, – пише Галас.

Дослідники були переконані в наявності бастіону. Говорили, що він зафіксований на багатьох картинах XIX ст. Однак вони й не сподівалися, що розкопки заведуть їх значно далі від поставленої мети.

Читайте також

Де в Тернополі захована унікальна старовинна Біблія?
Тернопільський замок відкрив ще одну таємницю
 

– Завдяки нашим дослідженням, Тернопіль вийшов на перше місце в Україні за археологічними розкопками. Роботи стали планомірними, цілеспрямованими. Так, ведуться розкопки і в інших містах країни, але здебільшого ситуативно. Те, що шукали, ми знайшли. Водночас виникли загадки, яких ми навіть не сподівалися,-  розповідає директoр ДП «Пoдiльська aрхеoлoгiя» Богдан Строцень.

Днями  дослідники презентували перші результати археологічних досліджень призамкової території і Тернопільського замку. Кажуть, хизуватися є чим.

– Ми не ставили собі за мету пошук сенсації. Хоча інтуїтивно з однодумцями схилялися до того, що в історії нашого міста…

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #археолог, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #підземелля, #розкопки, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: