Тернополянам, які мають авто на «євробляхах», може стати складніше

Опубліковано:
25 Листопада, 2017

Власникам незареєстрованих авто  стане складніше. До Верховної Ради надійшов законопроект щодо змін правил дорожнього руху, який ускладнить перебування в Україні незареєстрованих іноземних авто,  пише hmmr.net.ua.

Кабмін планує внести зміни до законодавства щодо автомобілів на «європейських» номерах. Норми про «євробляшанки» прописані у пакеті змін до правил дорожнього руху. Якщо нерозмитнена машина порушує правила и потрапляє у ДТП, знайти водія-порушника фактично неможливо, адже оформлена вона на іноземця. Нові ж правила зобов’язують громадянина ЄС, який ввіз авто на територію України, зареєструвати його за тимчасовим місцем проживання в Україні. Незареєстровані авто зупинятимуть і штрафуватимуть.

Якщо водія «євробляшанки» зупинять, йому загрожує штраф або навіть конфіскація авто. Нині вже є випадки мільйонних штрафів. Утім, якщо раніше українці могли оскаржити штрафи в суді, із ухваленням нового закону це буде малоймовірно.

Читайте також

На Тернопільщині шаленими темпами збільшується кількість автівок на «євробляхах»
Питання автомобілів на «євробляхах» потребує негайного врегулювання, – міністр
Українці виписали рекордний штраф за «евробляхи» – 3 мільйони гривень (Відео)

Нове законодавство створить проблеми не лише для тих, хто збирається ввезти авто «на литовських номерах», але й для тих, хто давно на них їздить. Адже знайти саме того іноземця, який привіз ваше авто в Україну через фірму-посередника, змусити його знову приїхати та зареєструвати машину – майже неможливо.

Примітно, що за «євробляшанки» взялися по обидві сторони кордону. Литва почала карати фірм-посередників, що переганяють авто в Україну. Їх звинувачують у порушенні одразу трьох статей литовського кримінального кодексу: розтраті коштів підприємств, несплаті податків і масовому наймі нелегальних працівників, адже багато водіїв-українців користуються автомобілями на «єврономерах» саме як працівники іноземних підприємств.

Водночас у ДФС звітують: за десять місяців цього року кількість завезених із-за кордону в Україну розмитнених авто зросла у шість разів. Фіскали пояснюють це зниженням акцизного податку. Утім, триватимуть ці «знижки» лише до кінця 2018-го року. А тих, хто купив іноземне авто за сумнівною схемою, скоріше за все чекатимуть штрафи та конфіскації.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #євробляхи, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: