Тернопільські студенти будуть в цьому найкращі

Опубліковано:
24 Листопада, 2017

Центром підготовки професіоналів, які працюють в екстреній медичній допомозі, має стати Тернопіль. З наступного року йдеться про підготовку таких фахівців на базі Тернопільського державного мед­університету ім. Івана Горбачевського. А ще цьогоріч тут мають узятися за проведення циклу навчально-практичних курсів з домедичної допомоги для працівників Держслужби з надзвичайних ситуацій та поліції,  – повідомляє «Урядовий  кур’єр».

Для втілення в життя цих проектів університет має і відповідні кадри, і матеріально-технічне забезпечення, запевняє його ректор професор Михайло Корда. Кафедра невідкладної та екстреної медичної допомоги опорна для вищих медичних закладів України. Її науковці опублікували національного значення підручник і посібник із цієї тематики.

Читайте також

Нові освітні послуги, спеціальності та подвійні дипломи пропонує запровадити у ТНПУ Богдан Буяк
Студенти ТДМУ з Індії відсвяткували одне з найбільш свят – Дівалі

Команда студентів і вик­ладачів Тернопільсько­го медуніверситету під ке­рівництвом завідувача кафедри медицини катастроф і військової медицини, професора Арсена Гудими впродовж кількох років домагається успіхів і перемог на різних чемпіонатах та конкурсах  з екстреної медичної допомоги і в Україні, і за кордоном.

  Тернопільський медуніверситет торік відкрив центр симуляційного навчання. Він став одним з найкращих у країні. Студенти мають змогу набувати тут навичок, використовуючи під час занять сучасні тренажери і манекени. Тепер у цьому закладі створили навчальний комплекс, який імітує відділення невідкладної допомоги багатопрофільної лікарні.

Завдяки створеному комплексу вже тепер для слухачів факультету післядипломної освіти пропонують додатковий курс кваліфікованих заходів реанімації, а для майбутніх працівників відділень невідкладної допомоги, які створюють при багатопрофільних лікарнях з цілодобовим чергуванням, розробили й напрацювали методику підготовки з командної взаємодії під час надання допомоги травмованому пацієнтові. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #медик, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #студент, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: