Валентина Семеняк

Валентина Семеняк

журналіст, фотохудожниця, письменниця

Меморандум про духовну і фізичну реабілітацію

23.11.2017 14:13   Джерело: TeNews
Автор : Валентина Семеняк

Зізнаюсь чесно, коли почула, що у нашому місті хочуть створити реабілітаційний центр для дітей з церебральними патологіями, щиро втішилася. Адже сьогодні це надзвичайно важливо. І у цьому напрямку є суттєві прогалини.  Насправді тут ще  непочатий край роботи. Що я маю на увазі – про це згодом.

16 листопада стало точкою відліку у започаткуванні важливого соціального проекту: підписання меморандуму про співпрацю. Його учасниками стали Тернопільський державний медичний університет імені І. Горбачевського (ректор, професор Михайло Корда), Міжнародна клініка відновного лікування  (генеральний директор, член-кореспондент НАМН України Володимир Козявкін),Тернопільська єпархія Української Православної Церкви Київського патріархату ( архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор), настоятель парафії Святого Миколая Чудотворця в Тернополі Тернопільської єпархії УПЦ КП, протоієреєй Іван Лесик.

null
Фото: прес-служба ТДМУ

У недалекому майбутньому кожний із вищезгаданих представників Меморандуму матиме свою ділянку роботи. За пацієнтами доглядатимуть волонтери із церков, які отримуватимуть медичну консультацію від фахівців профільних кафедр. А студенти майбутні медики (спеціальність «Фізична терапія» та «Ерготерапія») зможуть проходити тут практичні заняття. Отже, перший крок зроблено.

«Ідея створення реабілітаційного центру, – каже архієпископ Нестор, –   належить отцю Івану Лесику. Вона стосується того, щоб діти з церебральними патологіями могли отримувати духовну і фізичну реабілітацію. Оновлення душі і тіла в комплексі сьогодні є дуже актуальною потребою. Ми вважаємо, що ця ідея на часі і віримо в те, що її підтримають інші громадяни, установи, а не тільки Церква, Тернопільський державний медичний університет і Міжнародна клініка відновного лікування. Така благородна справа може стати прикладом для багатьох інших людей робити внесок у розвиток нашої країни, збереження здоров’я її громадян. Ми віримо, що подібні починання, зроблені від щирого серця, матимуть Боже благословення».

null
Фото: прес-служба ТДМУ

На думку Володимира Козявкіна: «Ідея, яка виникла у тернопільських священиків і була підтримана медичним університетом, є унікальною і вартою підтримки. Унікальність її в тому, що в Тернополі прагнуть поєднати духовне зцілення з соціальним напрямком з метою допомогти дітям з церебральними захворюваннями, а також членам їхніх родин. У наш час це вкрай важливо робити. Також в цьому центрі буде  навчання волонтерів і соціальних працівників як надавати допомогу. Ми прагнемо залучити архітекторів з оригінальним баченням, щоб гідно показати ще й нашу Україну яка має всі можливості для процвітання і реалізації цікавих ідей, гідних наслідування. Ми маємо досвід у відновному лікуванні. У нашій клініці упродовж останніх 20 років пройшло лікування понад 50 тисяч людей з 50 країн світу. Якщо ми будемо любити Україну в Україні реальною працею, то таким чином зробимо її процвітаючою».

Сьогодні світ потребує добрих і співчуваючих людей. Мало накопичувати інформацію і просто володіти нею. Треба застосовувати її на практиці, служити і допомагати іншим. В основі сучасного життя процвітає пихатість, марнотратство, жорстокість. Проблеми людства не можуть бути вирішені з допомогою грошей або науки. Їх можна вирішити, проявляючи загальнолюдські цінності у повсякденному житті. Майбутній реабілітаційний центр це шанс для багатьох реалізувати себе з найкращого боку людяності.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі