Чотири роки тому, у 2013 році 21 листопада, студенти вийшли з мирним протестом на майдан у Києві. Вони були проти скасування “владою Януковича“ підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Цього ж дня Окружний адміністративний суд Києва заборонив проведення масових акцій у центрі Києва до 7 січня 2014 року.

22 листопада на майдані зібралося кілька тисяч людей. Коли протестувальники намагалися встановити намети розпочалися перші сутички.

23 листопада працівники поліції намагалися витіснити мітингувальників, аргументуючи це тим, що потрібно встановити новорічну ялинку.

Euromaidan_SM2

А вже 24 листопада по всій Україні відбулися масові протести. У Києві на майдані зібралося близько 100 тисяч людей.

1448119239_revolyuciya-maydan-2014

По завершенню саміту у Вільнюсі людей на майдані ставало все менше, але зразу ж після його завершення в ніч на 30 листопада 2013 року спецпризначенці «Беркуту» отримали наказ розігнати протестувальників, які ще залишалися на Майдані.

Після кривавого та жорстокого побиття “беркутівцями” студентів, 1 грудня, на народне віче на майдані вийшло до 1 мільйона людей. Протестувальники почали зводити барикади, аби попередити те, що відбулося у ніч на 30 листопада.

Що ж було далі? А далі масові розстріли людей у центрі Києва. Усіх жертв Революції гідності назвали “Небесною сотнею” та кількість загинувших на майдані набагато більша аніж 100.

У світлі усіх подій тодішній президент Віктор Янукович у кінці лютого втік у Росію.

Росія скориставшись послабленням у державі анексувала Крим та розпочала війну на Донбасі, яка триває і досі.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гідність, #євромадан, #київ, #Майдан, #рефолюція, #Свобода
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: