У Тернополі почала діяти електронна система оплати за проїзд

22.11.2017 08:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

Згідно з рішенням виконавчого комітету з 15 листопада у Тернополі розпочала діяти електронна система оплати за проїзд в громадському транспорті.

Відтак, відтепер тернополяни та гості міста можуть розраховуватися за проїзд у громадському транспорті персоніфікованою карткою тернополянина або електронним проїзним квитком, який можна придбати у спеціальних місцях продажу. Також оплачувати за проїзд можна готівкою. Тариф при розрахунку за проїзд готівкою наразі не змінився і становить 3 грн. у тролейбусі та 4 грн. у маршрутці.

«Попри технічні нюанси з виготовленням проїзних карток, вже сьогодні електронна система оплати за проїзд працює і ті тернополяни, які отримали «Файну карту» можуть нею розраховуватися. Протягом листопада та грудня оператори електронних систем намагатимуться виготовити якомога більше персоніфікованих електронних квитків  та роздати їх мешканцям. Сподіваємося, що до кінця року автоматизована система оплати за проїзд у громадському транспорті міста запрацює повноцінно», - пояснив міський голова Сергій Надал.

Електронна система оплати – вимога уряду

Запровадження Соціальної карти – це вже вимога Києва. 25 жовтня 2017 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову №812 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів щодо запровадження у громадському транспорті всіх міст України автоматизованої системи оплати праці за проїзд». Постанова Кабміну чітко регулює, як має працювати така система, які категорії громадян матимуть пільги тощо.

Таким чином, вже офіційно стартував процес переведення системи громадського транспорту у всіх містах України на електронний квиток. І міська влада Тернополя діє відповідно до нормативних вимог уряду.

Як в інших містах

З 1 грудня електронна система оплати за проїзд, для прикладу, починає працювати у Києві. Всі пільговики зможуть користуватися столичним громадським транспортом на пільгових умовах лише за наявності карти киянина. Для не киян суттєво збільшиться вартість проїзду у громадському транспорті. Для прикладу більшість маршруток буде коштувати від 8 гривень, а вартість проїзду у соціальному метро планують підняти до 6 гривень (зараз 5 гривень).

У сусідньому Львові теж підвищують вартість проїзду. Навіть для львів’ян. Так проїзд у маршрутних таксі буде збільшено до 6 гривень. І це стосується всіх громадян. І тих хто матиме карту львів’янина, і хто не матиме. Лише пільговики зможуть користуватися своїми правами з картою.

Де і як можна придбати карту тернополянина

Ще раз нагадаємо, де можна придбати «Соціальну карту тернополянина». Її можна оформити в режимі «онлайн». На заповнення он-лайн анкети витрачається лише близько трьох хвилин часу. Оформити карту онлайн можуть учні/студенти та інші мешканці Тернополя, які проживають чи працюють у місті. Не зможуть заповнити онлайн-форму лише пільговики, оскільки виготовлення такої карти потребує підтвердження права на пільгу і виготовляється картка для пільговиків та пенсіонерів безкоштовно.

Заповнити онлайн-замовлення можна на сайті «Файна карта».

Отримати «Карту тернополянина» можна за наступними адресами або на вул. Князя Острозького, 6 (приміщення ЦНАП), де розміщений офіс представника оператора. За цими ж адресами можна й поповняти карту.

Список адрес:

Магазин «Ксеня» вул. Тролейбусна, на зупинці Військкомату. 

Магазин «Альянс» вул. Максима Кривоноса, 9 

Газетний кіоск вул. Руська 19. 

Магазин «Щедрик» вул. Анатолія Живова 

Газетний кіоск бульвар Тараса Шевченка, 21 

Газетний кіоск вул. Клінічна, 8 

Газетний кіоск пр. Бандери 

Газетний кіоск вул. Київська, 1 

Магазин «Ксеня» вулиця Генерала Мирона Тарнавського, 20 

Магазин «Ксеня» проспект Злуки, 9 

Магазин «Ксеня» зупинка 2-е Профтехучилище 

Газетний кіоск вулиця Князя Острозького, 11 

«Мерсі» вулиця Львівська, 2 

«Мерсі» Привокзальна площа 

«Мерсі» вулиця Леся Курбаса 2 

«Мерсі» вулиця Митрополита Шептицького, 3 

«Мерсі» вулиця Чехова, 16

«Три» дороги проспект Степана Бандери, 93 

вул. Князя Острозького, 6 (приміщення ЦНАП) – представник оператора


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі