Що у Тернополі може привабити туристів з усього світу?

21.11.2017 08:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Галина Кіт

Розкопки поблизу  тернопільського замку ведуться ще з літа. Археологи сподіваються віднайти усі пазли незнаної історії та виявити нові оборонні споруди тернопільської твердині.

Тернополяни звикли чути легенду про поселення Топільче (Сопільче), що старе місто було захищене мочариськами, озером та високим земляним валом, а ще - дерев'яним частоколом. Від оборонної системи тих часів до сьогоднішнього дня не збереглось майже нічого. Тернопільський замок не справляє враження оборонної фортеці, –  пишуть у групі «Урбаністика Тернополя».

Читайте також

У Тернополі обвалився асфальт і відкрилося підземне приміщення (Фото)
Зваба для туристів: у Тернополі відкривають для відвідувачів підземні ходи
У підземеллі Катедри в Тернополі планують створити музей

Сьогодні ми вперше відкриваємо результати наших багаторічних досліджень, які беззаперечно свідчать, що середньовічний Тернопіль мав набагато досконалішу систему міських укріплень та укріплень замку, ніж про те сказано в історії.

Більшість артефактів збереглися до наших днів і знаходяться у товщі ґрунту, а отже вони є не тільки новими записами в історії, а й матеріальною історичною цінністю, яку можна розкрити і заекспонувати для огляду туристів, а також доповнити туристичною інфраструктурою.

Вважаю, що перед тернополянами відкриється новий потенціал для розвитку міського туризму, а також нові можливості влитись у діючу мережу замкового туризму на Західній Україні.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі