Яке житло варто обирати молодим сім’ям у Тернополі

Опубліковано:
21 Листопада, 2017

Молоді сім’ї у Тернополі часто стикаються з питанням – яке житло обрати для себе. Адже тут важливо все: розміщення, планування квартири, інфраструктура біля будинку, комунікації, парковка та безпека. На жаль, більшість будинків у Тернополі, які споруджувалися багато років тому, давно не відповідають сучасним вимогам сьогодення. Проживання у старому житловому фонді не можна назвати комфортним.

Розвинута  соціальна  інфраструктура житлових комплексів, благоустрій прибудинкової території, яка буде максимально задовольняти інтереси всіх майбутніх мешканців – це важлива складова якісного та сучасного житла.

На що важливо звертати увагу молодим людям при виборі житла, розповів директор будівельної компанії «Матла» Андрій Матла.

1. Дитячі майданчики.

– Молоді батьки особливу увагу звертають на двір будинку, адже для дітей потрібний простір для відпочинку та ігор. В Тернополі складна ситуація з дитячими майданчиками – старі радянські гойдалки не лише не дуже привабливі, але й небезпечні, адже більшість з них перебуває в жахливому стані. Сучасні дитячі майданчики в нашому місті можемо побачити в більшості лише біля новобудов, – каже будівельник.

Зазначимо, що будівельна компанія “Матла” була однією із перших в Тернополі, яка почала облаштовувати біля будинків сучасні дитячі майданчики. Будують їх за європейським зразком – майданчики застеляють натуральним трав’яним газоном рулонного типу.

Для прикладу, до кожного будинку компанія облаштовує не просто дитячу площадку, а цілісний відпочинковий комплекс, щоб там могли відпочивати мами з колясками, а також гарно провести час діти різної вікової категорії. Поруч старих будинків про таку інфраструктуру можна лише мріяти.

2. Прибудинкова територія.

– Важлива складова високоякісного житла – це благоустрій прибудинкової території. Вона має максимально задовольняти інтереси всіх мешканців та бути комфортним простором для людей, – каже Андрій Матла.

Ми ж стикаємося зовсім з іншою ситуацією: маленькі двори колись не розраховувались на таку велику кількість людей та автомобілів. Сучасні будівельні компанії будують не просто будинок, а цілий комплекс. Біля нього розташовуються зелені насадження, зовнішнє освітлення, майданчики, пісочниці.

– Облаштовуючи прибудинкові площадки, ми використовуємо тільки бруківку. Це хороший європейський досвід облагороджування прибудинкової території. Бруківка  не створює в майбутньому якихось незручностей, коли на вулиці 30 градусів, асфальт парить, а для астматиків – це проблема. Бруківку набагато краще надалі експлуатувати, – каже будівельник.

3. Безпека

– Не рідко ми чуємо та читаємо новини про крадіжки в квартирах. Майно, яке більшість людей збирало роками, злодії виносять з помешкання за декілька хвилин. Під особливою загрозою перебувають будинки старого житлового фонду, які є абсолютно не захищеними від зловмисників. Є велика небезпека, що ваше майно зіпсують чи нанесуть йому іншої шкоди, – каже директор будівельної компанії «Матла» Андрій Матла. – Ми всі пам’ятаємо як в Тернополі хтось пообмальовував фарбою автомобілі, які були припарковані в дворі. Люди залишають свої машини біля будинку та потрапляють в зону ризику. Злочинці не бояться, адже у кожному дворі стоять десятки машин, за якими ніхто не слідкує.

Чи можливо це змінити? Так, але для цього необхідно або встановити в дворі відеоспостереження, що часто практикується на території новобудов, або залишати авто в гаражі. Відтак, облаштовані стоянки, гаражі та паркінги сприяють збереженню майна.

4. Комунікації

Для жителів старих будинків це «болюча» тема. Купуючи старе житло, ми отримуємо стару хату із старими проблемами: всі комунікації зношенні, будинок є холодним, витрати на опалення – великі.

– Для того, щоб це помешкання зробити теплим, енергоефективним та економним потрібно утеплити фасад, облаштувати індивідуальне опалення, змінити вікна на металопластикові, замінити двері, – додає експерт.

5. Планування

В більшості квартир старого житлового фонду зробити перепланування практично неможливо. Втілити свої ідеї в таких багатоповерхівках дуже важко.

– Щодо планування помешкань, наша компанія надає вагому перевагу — мешканці можуть реалізувати всі свої мрії, адже квартиру можна перепланувати згідно з побажаннями жителів, – вважає будівельник.

Директор будівельної компанії розповідає, що через погану інфраструктуру біля старих будинків страждають мешканці:

– Особливо від цього страждають молоді сім’ї. Майже щодня ми стикаємося з проблемою – молоді мами з дитячими візками не можуть вільно пройти по своєму подвір’ї до магазину. Діти граються на старих та аварійних майданчиках, які будувалися багато років тому.

Андрій Матла стверджує, що майбутнє за житловими комплексами з розвиненою інфраструктурою, а не будинками, які споруджувалися в минулому столітті.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #будинок, #квартира, #матла, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: