Учасників Революції гідності прирівнюють до ветеранів війни. Відповідно – статус і пільги

Опубліковано:
20 Листопада, 2017

Чотири роки минуло від Революції гідності. І лиш тепер нардепи вирішили прийняли закон для учасників Євромайдану. Відтепер учасники Революції гідності як ветерани війни отримують відповідний статус і пільги. Хто з майданівців претендує на статус і які пільги передбачені? Про це пише 24 канал, – пивідомляють Новини Рівненщини.

Взагалі цим рішенням Парламентарі внесли зміни до закону “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”. Адже відтепер відповідний статус і пільги як ветерани війни отримують і учасники Революції гідності. Про те це стосується не всіх, хто стояв на Майдані.

Хто з майданівців претендує на звання УБД

У законі відповідно до прийнятих змін з’явилася нова стаття – “Постраждалі учасники Революції гідності”. Ними вважаються ті, хто отримав тілесні ушкодження під час подій на Майдані і звернувся за медичною допомогою з 21 листопада 2013 року по 30 квітня 2014 року.

Отже, статус учасника бойових дій отримують особи, які брали участь у масових акціях громадянського протесту упродовж 21 листопада 2013-30 квітня 2014 і отримали тілесні ушкодження (тяжкі, середньої тяжкості, легкі), факт чого зафіксовано зверненням до медиків.

На таких людей поширюються пільги, передбачені законом про статус ветеранів війни.

Водночас, нововведення не поширюється на співробітників міліції, інших силових структур, які отримали тілесні ушкодження під час виконання службових обов’язків у зв’язку з подіями на Майдані.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #війна, #герой, #Майдан, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #пільги, #тернопіль, #тернопільські новини, #учасник
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: