Тернопільські журналісти блукали кам’яними лабіринтами

Опубліковано:
20 Листопада, 2017

Подарувала представникам засобів масової інформації таку нагоду громадська організація «Тернопільський інститут медійних інновацій», за сприяння та фінансової підтримки відділу туризму Тернопільської обласної державної адміністрації. Поводирями і наставниками для підкорювачів печери стали працівники пошуково-рятувального відділення АРЗ СП Управління ДСНС України в Тернопільській області та члени спелеоклубів «Поділля» та «Кристал».

«Тернопільщина багата на печери. Вони є потужною туристичною атракцією для нашої області. Проте їхньому дослідженню приділяється недостатньо уваги, – каже організатор даного заходу юрист ГО «Тернопільський інститут медійних інновацій» Мирослава Вовна. – Директор громадської організації «Тернопільський інститут медійних інновацій», депутат обласної ради Володимир Бобко, у якого я є помічником, вже давно піднімав тему печер. Наразі на Тернопільщині є друга за довжиною печера у світі, а за гіпотезою Володимира Бобка, нерозвідані ходи можуть виявитися довшими і навіть сполучати кілька печер, які знаходяться поруч, утворюючи одну найбільшу в світі.

null

Тепер, ми, через нашу громадську організацію хочемо привернути увагу до тернопільських печер. Ми надіємося, що кожен із присутніх внесе свою лепту у збільшенні згадуваності печер Тернопільщини у засобах масової інформації та інтернеті зокрема. І завдяки цьому більше людей про них дізнається, і відповідно більше людей захочуть їх відвідати. Наскільки це безпечно ми вирішили переконатись особисто, а враховуючи, що кількість тих, хто повернувся додому збіглась із кількістю тих, хто вирушив на цю захоплюючу пригоду, то це таки абсолютно безпечно, а отже печери чекають на своїх дослідників», – розповідає Мирослава Вовна.

Місцем проведення такого незвичного квесту стала печера Млинки, що знаходиться у селі Залісся Чортківського району. Озброївшись картами і компасом журналісти близько трьох годин блукали кам’яними лабіринтами, які подекуди готували доволі складні випробування.  За задумом, учасники мали знайти, нібито, заблукалого у печері туриста, а для цього потрібно було бути досить уважними. Та новоявлені спелеологи змогли подолати всі складнощі та перешкоди і виконати поставлене завдання.

null

Начальник відділення контрольно-пошукової групи ДСНС України у Тернопільській області Сергій Яворський розповідає, що кожна печера має свою особливість, параметри, розміри та відстань. Печера «Млинки» сухого типу, температура повітря усередині становить від 9 до 11 градусів Цельсія. Відстань її 51 км від точки А до точки Б у західному напрямку.

null

«Печера складна тим, що має два-три яруси паралельного шляху. Відповідно загубитися у ній можна легко. Основними негараздами, що можуть спіткати людину – це втрата орієнтації в умовах простору, зневоднення унаслідок тривалого перебування у печері, переохолодження, різноманітні травми опорно-рухового апарату по проходженні складних ділянок печери», – каже Сергій Яворський.

Більшість учасників квесту в печері були чи не вперше, вони розповідають, що подекуди було навіть страшно, але все таки неймовірно захопливо та цікаво.

null

Дослідивши кам’яні лабіринти, повечерявши смаколиками від гастро-пабу «Natura», який люб’язно погодився пригостити представників засобів масової інформації, втомлені але в хорошому настрої та з купою позитиву, медійники повернулися додому та до, вже звичної для себе, ролі журналістів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #журналіст, #млинки, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #печера, #подорож, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: