У Тернополі зрозстає кількість хворих на небезпечну хворобу

17.11.2017 11:43   Джерело: Терноград
Опубліковано : Новини Тернопілля

Від початку жовтня до 8 листопада у Тернополі зафіксували 18 випадків захворювання на кір серед дітей. Це означає, що у місті неблагополучна епідситуація. Для того, щоб уникнути подальшого поширення інфекції, профілактичні попереджувальні заходи у місті продовжені до 28 листопада.

– Ріст захворюваності, насамперед, пов’язаний із недостатнім рівнем вакцинації серед дорослих та дітей, – повідомляє заступник директора Тернопільської міської дитячої комунальної лікарні Володимир Кучма. – Загальна кількість дітей, які вакциновані проти кору, на сьогодні складає 84 %. Проте, щоб зупинити епідемію, потрібно, щоб цей показник сягав щонайменше 95%.

Не підлягає вакцинації лише невелика кількість дітей: тим, яким проводять переливання крові; яким призначена імуносупресивна терапія, а також діти, які мають непереносимість білка. Для того, щоб вберегти таких дітей від інфекції, медики радять таким пацієнтам та їх батькам перебувати вдома протягом 21-го дня. Всіх інших, включаючи дорослих, медики закликають терміново зробити вакцинацію та не наражати на небезпеку себе та інших.

Нагадаємо, для проведення вакцинації проти кору батькам потрібно звернутися у Тернопільську міську дитячу комунальну лікарню або до дільничного лікаря-педіатра за місцем проживання.

Лікування і профілактика

Лікування найчастіше направлено на полегшення симптомів. Хворому стане краще вже через тиждень. Антибіотики призначаються тільки при бактеріальних ускладненнях.

Під час хвороби не потрібно дотримуватися певного раціону. Головне – вживати якомога більше рідини та уникати яскравого сонячного або штучного світла.

Дорослим для профілактики рекомендують приймати вітамін А у великих дозах.

Для дітей найкращим захистом від кору є вакцинація, яка робиться в 12 місяців і 6 років. Препарат, який використовують в Україні, колють дітям і в інших країнах Європи. Він вважається найефективнішим і найбезпечнішим засобом.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Терноград  

Коментарі