Творчий десант тернопільських мистців на столичній сцені (Фото)

Опубліковано:
17 Листопада, 2017

«Я – українка», «Білі лебеді», «І все це я – та Україна» – кому в Україні не знайомі назви цих пісень? Але не всі знають, що першою їхньою виконавицею була тернопільська співачка Світлана Сорочинська. Ці шлягери були написані саме для неї композитором, народним артистом України Анатолієм Горчинським та київською поетесою Ніною Бай, яка згодом взяла творче псевдо – Омріяна.

Нещодавно «Білі лебеді»  знову прозвучали у виконанні заслуженого працівника культури України Світлани Сорочинської на ювілейному творчому вечорі поетеси-піснярки  Ніни Омріяної- Бай «Небесне і земне», який відбувся у столичному Українському Домі. До слова. У творчому доробку п. Ніни вже понад сто пісень. Вона  авторка семи книг, член Національної спілки журналістів України, кавалер ордена «Святої Варвари Великомучениці».  

Я народилась українкою на світі,
В очах — любові Божий дар.
У кожній неповторно-вічній миті
Я Україні принесу нектар.

Приспів:
Я — українка, я — українка.
Я народилась українкою на світі.
Я — українка. Я — українка.
Я народилась українкою на світі.

Саме цією піснею розпочався вечір. І саме цей пісенний текст відкриває нову поетичну збірку авторки « Небесне і земне», підготовлену та презентовану в рамках свята. 

Чимало пісенних творів створено цією поетесою із відомими композиторами- нашими земляками  Олександром Бурміцьким, Ігорем Вовчаком, Василем Дунцем. Всі вони також взяли участь у святковому заході. А Василь Дунець, до речі, прибув на концерт із Тернополя в день свого народження. Пісні на слова знаної поетеси виконала також тернопільська співачка Ярослава Декалюк.  

Вже минув 21 рік, як вищезгадані пісні злетіли у світ, – каже Світлана Сорочинська. – Нині Ніна Іванівна продовжує писати пісенні композиції із творчим побратимом Анатолія Горчинського, вихідцем із Тернополя, заслуженим артистом України, композитором Олександром Бурміцьким, який ці пісні виконує разом зі своєю дружиною, заслуженим діячем мистецтв України Людмилою Бурміцькою. Задоволена поетеса творчою співпрацею із композиторами і співаками Василем Дунцем, Ігорем Вовчаком, співачкою Ярославою Декалюк, які охоче взяли участь у вечорі.

З нагоди вечора та презентації однойменної книги поетеси співачка подарувала Ніні Бай власноруч вишитий оберіг із найщирішими побажаннями. 

null

Фото з мережі Інтернет

 

null

Фото з мережі Інтернет

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #пісня, #сорочинська, #театр, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: