І вчитель, і краєзнавець

Опубліковано:
12 Листопада, 2017

Оксану Ундерко – вчителя-історика Скала-Подільської загальноосвітньої школи знають у районі та області не лише як хорошого педагога, але й активного пошуковця, збирача архівних даних про Скалу-Подільську, визначних постатей, які жили у містечку.  Пані Оксана також є науковим співробітником Скала-Подільського краєзнавчого музею, який вони спільно створили із місцевим художником Євгеном Шпаком. Часто Оксана Леонтіївна бере участь у різних наукових конференціях, вчительських семінарах, де її  цікаві роботи завжди знаходили схвальні відгуки. У вільний від роботи час жінка працює над архівами, по крупинці збираючи правду минулих літ. Це нелегко, адже попри  брак часу і зайнятість,  пані Оксана все ж знаходить декілька годин, а то й днів на своє улюблене заняття. Завдяки її працям  жителі Скали-Подільської, навколишніх сіл дізнались багато цікавих фактів про своїх родичів, відомих людей, які перебували тут, про цікаві віхи  їхньої біографії.

Читайте також

Зрозуміти, підтримати, допомогти

І ось нещодавно для Оксани Ундерко стала приємною несподіванкою новина про публікацію її статті «Національно-визвольна боротьба українських націоналістів у повоєнні роки на теренах Південного Надзбруччя у спогадах її учасників та свідків” у науковому, методичному, інформаційному збірнику №2 Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти, присвяченому 75-річчу УПА “Український національно-визвольний рух у ХХ ст.: Історія, теорія, практика.”

Робота авторки є ретроспективним аналізом спогадів, які вона збирає і відроджує із історичного забуття. Попереду, зазначає Оксана Леонтіївна, ще багато цікавої пошукової роботи, є чимало тем, які треба відкрити загалові і відновити історичну справедливість подій буремних років визвольної боротьби, поки ще є живими свідки тих років.  Тому праця  продовжується щодня.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вчитель, #краєзнавець, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #ундерко
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: