Про нового ректора Тернопільського педуніверситету Богдана Буяка

Опубліковано:
9 Листопада, 2017

У Тернопільському національному педагогічному університеті ім.. Володимира Гнатюка вперше за останніх майже 30 років – новий ректор. Ним став Богдан Буяк, за нього віддали свій голос  91,86% вибoрців, а це 564 викладачів та студентів із 614, які взяли участь у виборах. 33 особи –   “проти” і 17 бюлетенів зіпсували. Голосування проходило протягом 6 годин, чверть виборців свій обов’язок виконали ще у першу годину. 

Богдан Буяк  був єдиним кандидатом на посаду ректора педуніверситету. Раніше працював проректором з наукової роботи та міжнародного співробітництва у цьому ж навчальному закладі.

Читайте також

Єдиному кандидату у ректори ТНПУ віддали 564 голоси (Відео, фото)

Народився Богдан Буяк 26 жовтня 1974 року в Тернополі у сім’ї службовців. Навчався на історичному факультеті Тернопільського державного педагогічного інституту, а по закінченні і до 2000 р. навчався на денному відділенні аспірантури ТДПУ ім.В.Гнатюка за спеціальністю 07.00.01 Історія України, яку у вересні 2000 р. дотерміново закінчив на підставі попереднього захисту. Поруч із навчанням в аспірантурі працював помічником директора ТОВ «Ватра-Арс» та завідувачем клубу «Перлина» при палаці культури ВО «Ватра». Впродовж осені 1997 року попрацював вчителем історії у Прошівській загальноосвітній школі Тернопільської області. З 11 вересня 2000 р. призначений на посаду начальника відділу виховної роботи педагогічного університету. 26 грудня 2001 року захистив кандидатську дисертацію “Розвиток промислової сфери в західних областях Української РСР упродовж 1944 – 50-х років (На матеріалах Дрогобицької, Львівської, Станіславської, Тернопільської областей)” за спеціальностю – 07.00.01 – історія України у спеціалізованій вченій раді Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. З 2001 року на посаді асистента кафеди історії України Тернопільського державного педагогічного університету ім.В.Гнатюка, з 2005 року – доцента цієї ж кафедри, а з 2013 року – професора кафедри історії України та кафедри філософії та економічної теорії провадить викладацьку діяльність. У жовтні 2006 року був призначений проректором з наукової роботи Тернопільського національного педагогічного університету імені В.Гнатюка. В січні 2008 року переведений на посаду проректора з наукової роботи та міжнародного співробітництва цього ж університету. 22 січня 2013 року захистив докторську дисертацію з філософських наук за спеціальністю 09.00.10 – філософія освіти на тему: «Світоглядна складова політичної освіти і виховання молоді: функціональний потенціал та перспективи його використання» у спеціалізованій вченій раді Д 64.053.07 у Харківському національному педагогічному університеті імені Г.С.Сковороди.

Нагадаємо, раніше Тернопільський педуніверситет очолював Володимир Кравець, який надалі викладатиме в університеті.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #буяк, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ректор, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: