Тернопільщина – серед лідерів за кількістю сонячних батарей у людських господарствах

Опубліковано:
8 Листопада, 2017

Тернопільщина – входить до трійки областей, де найбільше жителів встановили сонячні електростанції у своїх господарствах. Так, на Тернопіллі уже понад 183 родин використовують  сонячну енергією, – повідомляють в Державному агентстві з енергоефективності та енергозбереження України. Перше місце у рейтингу посідає Київщина – там цим джерелом енергії користуються уже 400 приватних домогосподарств, на другому місці – Дніпропетровщина, де сонячні батареї на своїх домівках встановили 236 сімей.

За словами фахівців, люди, які облаштували у своїх господарствах сонячні панелі – не тільки економлять на окремих послугах, а й отримують доходи, продаючи електроенергію місцевим обленерго. Це завдяки вигідному «зеленому» тарифу, прив’язаному до курсу євро до 2030 року, який нині становить 5,62 грн. за годину. Аби продавати електроенергію – треба написати заяву в обленерго та встановити лічильник. Гроші кожного місяця будуть перераховувати на банківську картку. Важливо, що приватна електростанція може бути не більше, ніж 30 кіловат.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #енергія, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #рейтинг, #сонце, #тернопіль, #тернопільські новини, #техніка
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: