У Тернополі домовлено про тісну співпрацю з Африканською радою в Україні

Опубліковано:
6 Листопада, 2017

Першого листопада 2017 року у Тернопільському національному економічному університеті відбувся «круглий» стіл «Україна – країни Африки: глобальні виміри співробітництва». Організаторами заходу стали ТНЕУ, Український національний комітет Міжнародної торгової палати, громадська організація «Стратегічні інноваційні студії».

null

У заході взяли участь науковці, студенти навчально-наукового інституту міжнародних економічних відносин імені Б.Гаврилишина ТНЕУ, віце-президент з регіонального розвитку Міжнародної Торгової Палати Тарас Демкура, президент громадської організації «Африканська Рада в Україні» Діалло Ісси Садіо. До дискусії долучилися заступник начальник управління Державної міграційної служби України в Тернопільській області Лобач Т.І., начальник управління стратегічного розвитку міста Тернопільської міської ради Дейнека Ю.П., завідувач кафедри міжнародної економіки д.е.н. Куриляк В.Є. та представники кафедри міжнародної економіки (Зварич І. Я., Зварич Р. Є., Комар Н. В., Карась О. С., Герман Л. Т., Пінь А. М., Живко М.А.), завідувач кафедри міжнародного бізнесу та туризму д.е.н. Гуменюк Ю. П., викладачі кафедри міжнародних економічних відносин.

null

Головна мета «круглого» столу – обговорення можливості активізації співпраці України з країнами Африки в умовах посилення глобальних викликів та формування спільного бачення вирішення проблем їхньої взаємної інтеграції в соціально-економічний та освітній простір.

null

Модератор круглого столу, професор Ірина Іващук привітала учасників і зазначила, що «Африка – це той континент, де прихований колосальний потенціал розвитку. Африканські країни за останні десятиліття демонструють значний прогрес в економічному та людському розвитку, що підтверджують результати досягнення цілей розвитку тисячоліття до 2015 року».

null

У вітальному слові проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародна діяльність), професор Григорій Монастирський наголосив, що проведення в університеті «круглого» столу з проблематики розвитку ариканського континенту та співробітництва з Україною розпочинає цикл Африканських читань, які стануть традиційними. За його словами, Африка є важливою для України не тільки з економічної точки зору, але й ментальної, оскільки європейський соціальний простір індивідуалізується та замикається в собі, натомість африканці є відкритими та здатними до роботи в команді.

null

Віце-президент з регіонального розвитку Міжнародної торгової палати, Тарас  Демкура відзначив важливість організації таких заходів. Він додав, що Міжнародна торгова палата активно долучається до розширення співпраці між Україною та країнами Африки (на цьому континенті діють її представництва), вказав основні напрямки діяльності організації. «Україна має всі перспективи розширити торговельну присутність на африканському континенті, а долучення до співробітництва в економічній галузі ще й освітнього напрямку – це новий важливий етап у поглибленні українсько-африканського співробітництва, який матиме подальший розвиток», – наголосив Тарас Володимирович.

null

Президент громадської організації «Африканська Рада в Україні» Діалло Ісса Садіо привітав учасників «круглого» столу та зазначив, що такі зустрічі є надзвичайно важливими, бо Україна та країни Африки мають багато спільного в історичному аспекті та здобутті незалежності. Учасників було ознайомлено з основними напрямками діяльності ГО «Африканська Рада в Україні». Серед основних векторів подальшої співпраці Діалло Ісса Садіо визначив такі: підтримка студентів з країн Африки, розвиток діалогу культур, запровадження дистанційного навчання, організація спільних заходів.

null

Підсумком роботи учасників «круглого» столу стало підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Тернопільським національним економічним університетом, ГО «Африканська Рада в Україні» та Міжнародною торговою палатою.

null

 

null

 

null

 

null

«Саме на запрошення Міжнародної торгової палати у роботі цього заходу взяв участь президент Африканської ради в Україні Діалло Ісса Садіо. Приємно, що студенти з семи країн Африки підготували надзвичайно цікаві та професійні презентації про економічне, культурне життя, екологічні та демографічні проблеми, гендерну політику, а також про шляхи можливостей активації співпраці України з країнами Африки в умовах посилення глобальних викликів та формування спільного бачення вирішення проблем їхньої взаємної інтеграції в соціально-економічний та освітній простір», – додав Тарас Демкура.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #африка, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #співпраця, #Тарас Демкура, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: