Що в Польщі носитеме назву «Тернопіль»?

Опубліковано:
1 Листопада, 2017

Міський голова Тернополя Сергій Надал у соцмережі Фейсбук розповів про робочу поїздку до  Польщі і чим його потішили наші сусіди.

“Транспортне кільце у Польщі названо на честь Тернополя. У польському місті Ельблонг взяв участь у відкритті Рондо Тернополя за участю польського консула у Львові Володимира Салгостоускі, заступника маршалека Мирона Сікса, депутатів та жителів Ельбльонга.

Традиція називати транспортні розв’язки назвами міст-партнерів була взята з Компьєна, де також розташована кільцева траса міста Ельблонг. Ця традиція є доказом міжнародної дружби Ельблонга та Тернополя, яка відзначає цього року 25 років. Від усіх тернополян щиро дякую місту Ельблонгу за 25-річну співпрацю. Адже Ельблонг – це перше місто, з яким Тернопіль підписав партнерську угоду. Дякую Президенту та міській раді Ельблонга за таке чудове вшанування Тернополя. Поляки завжди були послами України в Європейському Союзі і ми надіємося на продовження продуктивної співпраці. До слова, постановою міської ради Ельблонга від 7 вересня 2017 року транспортному кільцю у Ельблонгу на перетині вулиць Незалежності і Конопницької було дано назву Rondo Тернопіль. Це одне п’яте кілець у Ельблонгу, яке називається іменем міста-партнера”.

null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дорога, #кільце, #назва, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #польща, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: