Німці біля Зарваниці в 1916 році

24.10.2017 13:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Тетяна Яцечко-Блаженко

Кілька днів підряд слава про тернопільську Зарваницю шириться по всіх світових ЗМІ. Інформаційним приводом стала знакова подія для УГКЦ, яка відбулась 15 жовтня у Ватикані. Святіший Отець Франциск, Папа Римський, благословив корони для чудотворної ікони Матері Божої Зарваницької. Цей крок став актом ще одного визнання ікони з Тернопільщини в католицькому світі та підтвердження її чудодійної сили на найвищому державному рівні.

З нагоди свята для цілого Тернопільського регіону хочемо поділитись новою знахідкою світлин, яка безпосередньо стосується Зарваниці.

Читайте також

Відомі особистості, які прославились в Першій світовій війні, перебували в Підгайцях в 1917 році (Фото)
Тернопіль на фото 1916-17 років
Кременчани перед від’їздом до Палестини на фото 1930-х років

Відтак в 1977 році на аукціоні було знайдено колекцію світлин 1916 року, на яких зображені німецькі військові та місцеве населення Зарваниці.

Сьогодні колекція знаходиться у вільному доступі в Бібліотеці-архіві родини Лянцкоронських.

В часи Першої світової війни в Зарваниці більшість хат, монастирські будівлі згоріли; снаряди пошкодили дах, притвор, стіни в Церкві Пресвятої Трійці. Дзвін російські солдати вивезли до Підгаєць, там піж час відступу залишили (після війни повернули назад). До закінчення ремонту храму відправи були в Золотниках. Ікона Божої Матері Зарваницької була пошкоджена, зберігалась у сховку церкви в Підгайцях.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Джерело фото: http://pauart.pl, https://uk.wikipedia.org


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі