У Тернополі покажуть фільм про славетного співака

23.10.2017 07:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Галина Кіт

2 листопада у Тернополі відбудеться допрем’єрний показ документального фільму «Міф», присвяченого пам’яті світової зірки – соліста Паризької опери Василя Сліпака. “Міф” – фронтовий позивний співака, який добровольцем воював у зоні АТО і загинув від кулі снайпера 29 червня 2016 року, пише "Нова тернопільська газета".

 «МІФ» – новий фільм авторів стрічки «Добровольці Божої Чоти – The Ukrainians» Леоніда Кантера та Івана Яснія, який розповідає історію життя та загибелі Василя Сліпака. «Міф» — це документальна історія життя Василя Сліпака — оперного співака зі світовим ім’ям та унікальним голосом. Режисери поєднують у фільмі два жанри: кіно та концерт.

Використано безліч архівних відео, які показують героя у повсякденні та на сцені. Переплітаються дві сюжетні лінії, які, здається, настільки подібні, що часом забуваєш, де яка… У стрічці поєднано документальні кадри та анімацію, яку створив український карикатурист Юрій Журавель.

Музику для фільму написали одні з кращих композиторів сучасності, серед яких Євген Гальперін, що писав музику для Люка Бессона і був близьким другом Василя; Роман Григорів та Ілля Разумейко (формація NOVA OPERA) та Едуард «Діля» Приступа. У прокат українських кінотеатрів фільм вийде в січні 2018 року. Вхід за доброчинними внесками. Зібрані кошти буде використано на промоуцію фільму в Україні та світі.

null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі