«Лист щастя» тепер можна надіслати навіть електронкою, повідомили тернопільські податківці

Опубліковано:
16 Жовтня, 2017

Якщо вам раптом повідомили, що хочуть бачити у податковій, то майте на увазі: запрошення до ДФС має бути за встановленою формою. Втім, надійти воно може навіть електронкою, – пише Терен.

У Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області пояснили, згідно із пп. 20.1.1 п. 20.1 ст. 20 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) контролюючі органи мають право запрошувати платників податків, зборів, платежів або їхніх представників для перевірки правильності нарахування і своєчасності сплати податків, зборів, платежів, дотримання вимог іншого законодавства, у т. ч. законодавства у сфері запобігання і протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму, контроль за додержанням якого покладено на контролюючі органи.

Так, із 15 вересня 2017 р. набрав чинність наказ Міністерства фінансів України від 18.07.2017 р. за №644 «Про затвердження форми Повідомлення про запрошення платника податків, зборів, платежів або його представників до контролюючого органу», зареєстрований в Міністерстві юстиції 07.08.2017 р. за №967/30835 (далі – Наказ №644).

Порядок надсилання повідомлень про запрошення платників податків встановили ст. 42 ПКУ, – уточнили у податковій. – Надсилають його не пізніше як за 10 календарних днів до дня запрошення. У листі мають бути підстави запрошення, дата і час, на які запрошують платників податків або їхнього представника.

Наразі повідомлення про запрошення платника податків можуть надіслано електронною поштою, але без корінця.

Фото із відкритих джерел

Довідка. Із текстом Наказу №644 можна ознайомитися, скориставшись розділом «Нормативні та інформаційні документи» Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу – zir.sfs.gov.ua.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #інтернет, #лист, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: