«Диво, що не втратила ногу», – про чудесне видужання Людмили Йонги з Лановеччини

Опубліковано:
13 Жовтня, 2017

48-річна Людмила Йонга заледве не залишилася без ноги після нещастя. Жінка проживає у селі Гриньки Лановецького району.  Якось сусід  допомагав косити траву біля хати, але досвіду управляти бензокосаркою не мав, тож від необережного руху диск відскочив і відсік жінці ступню так, що вона повисла фактично на самій шкірі, – повідомляє «Україна молода».

А далі пані Людмилі дуже пощастило за цілим збігом обставин. По-перше, її 12-річна донька Ангеліна не злякалася й не розгубилася, а відразу перетягнула мамину ногу вище коліна звичайними синтетичними колготками, щоб зупинити кровотечу.

Читайте також

Медики Лановецької лікарні врятували ногу жительці Тернопільщини після того, як її відтяло мотокосаркою (Фото)

По-друге, село розташоване всього за кілька кілометрів від райцентру, тож «швидка» не забарилася.

По-третє, в черговій бригаді були досвідчені фахівці, і вони мали все необхідне, щоб надати потерпілій потрібну допомогу ще по дорозі до лікарні.

І, по-четверте, медики Лановецької районної лікарні не злякалися надскладного випадку, в подібних до якого кінцівки нерідко вимушено ампутують навіть у центральних клініках.

Успішно провівши операцію найвищої складності, яка тривала понад чотири з половиною години, головний лікар райлікарні Омелян Гулько, завідуючий травматологічним відділенням Володимир Гулько та судинний хірург Тернопільської університетської лікарні Андрій Чорний зробили справжнє диво і таки зуміли врятувати жінці ногу.

Наразі Людмила Йонга почувається добре, і є надія, що після реабілітаційного періоду зможе повноцінно повернутися до своїх численних обов’язків.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #йонга, #косарка, #лікарня, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #нога, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: