В тернопільському парку «Топільче» хочуть облаштувати місце для ватри

Опубліковано:
12 Жовтня, 2017
Місце для ватри, нові газони та освітлення – такі зміни можуть чекати на тернопільський “Козацький острів”, який знаходиться в парку “Топільче”, – пишуть Тернополяни.

Активісти City Code запропонували своє бачення його реконструкції. Їхня ініціатива бере участь у “Громадському проекті”. Автори проекту хочуть облаштувати острівець, щоб там проводили фестивалі, сімейні свята та конкурси.

– На території острівка відсутнє вуличне освітлення, електромережа, містки та споруди в аварійному стані, трав’яний газон під час дощів не витримує навантаження великої кількості відвідувачів, відсутні доріжки і наявне стихійне попелище для ватри, – йдеться в описі проекту.

Читайте також

Вандали знищили інформаційну дошку у сквері на вулиці Чорновола (Відео)
Такого як в Тернополі не буде ніде

Вони пропонують провести реконструкцію газону на острівках з облаштуванням дренажної системи та армуванням газонів, розробити мережу пішохідних доріжок. В центрі головного острівка облаштувати місце для ватри діаметром 2-3м, припіднявши або заглибивши його на 20-30см з облаштуванням відводу дощових вод від нього.

– Саме місце можна застелити дерев’яним настилом і воно буде виконувати роль сцени під час проведення заходів. Також варто зробити вежі, альтанки, сцена-ватра в центрі острівка, причал, енерготочки на малих острівках, – кажуть автори.

Бюджет проекту реконструкції Козацького острова – 1 000 000 гривень. Дізнатися про нього детальніше можна ТУТ

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #ватра, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #парк, #тернопіль, #тернопільські новини, #топільче
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: