Жителі райцентру на Тернопільщині стали героями документального фільму

Опубліковано:
11 Жовтня, 2017

Показати історичний бік Підволочиська планують тернополяни, які вже кілька місяців працюють над створенням фільму про райцентр. 

– Робота виходить масштабна і цікава, – зазначає один із авторів ідеї Юрій Суходоляк.

Згідно з сюжетомфільму, глядачам покажуть історію райцентру, а також надихаючі розповіді жителів краю.

– Це буде документальний фільм про Підволочиськ. Не про Чорнобиль, не про Київ, не про Львів, а про маленький райцентр,що лежить десь на кордоні Тернопільської та Хмельницької областей, розташований на річці Збруч, – розповідає авторка ідеї Оксана Кузьменко. – Колись про Підволочиськ знали в Австро-Угорській та Російській імперіях, тут сходилися торгові шляхи і громада складалася переважно з євреїв, меншість становили українці.

Дівчина каже, що їхній проект стане хорошою перевіркою на те, чи взагалі є сенс створювати подібні фільми про інші маленькі містечка.

До слова, автори ідеї збирали кошти на її реалізацію. Кажуть, що це цілком справедливо. Адже вони витрачають свої гроші на дорогу та використовують приватне обладнання.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #кіно, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #оксана кузьменко, #підволочиськ, #тернопіль, #тернопільські новини, #фільи
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: