Кремль старанно переконує населення Росії та країн Заходу в тому, що президенту Порошенко буквально завтра оголосять імпічмент. Про це на своїй сторінці у Фейсбук пише Дмитро Тимчук.

За його словами, декілька місяців тому спаринг-партнером РФ у цій історії виступила партія «Батьківщина». Влітку ця тема дещо стихла, однак, з початком політичного сезону активізувалась з новою силою.

Спочатку російські пропагандисти ефектно розповіли про те, що збір підписів за імпічмент розпочала партія «За життя». Потім передові російські медіа повідомили, що імпічменту Порошенка вимагає Міхаіл Саакашвілі. Минулого тижня виник новий привід. РІА «Новости», телеканал «Звезда» та інші російські топ-пропагандисти розігнали повідомлення, підготовлене явно в одному центрі. У новині йшлося, що буцімто в Київській міській раді зібрали підписи за імпічмент президента. Нюанс у тому, що мова йшла про петицію, розміщену на сайті Київської обласної ради, про що пропагандисти скромно промовчали. Саме Київська облрада, у якій домінує «Батьківщина», в червні не очікувано зайнялася темою імпічменту Порошенку.

Показовим є те, що в Україні про це не написав ніхто. А росіяни явно відслідковували ситуацію і зробили її топ-темою одразу після того як було досягнуто необхідної цифри під петицією.

Також цікавим є той факт, що ініціатором петиції є громадянин України, затриманий СБУ в травні 2017 року в м. Рівне за спробу зімітувати створення «Бурштинової республіки». Раніше цей чоловік виступав проти законних й незаконних забудов, секс-шопів, на підтримку Дональда Трампа, а також організовував інші доволі екстравагантні акції. Він же, будучи жителем м. Київ, педалював тему імпічменту в Чернігові й інших регіонах. Більше того – спецслужби зафіксували його зв’язок з групою, яка найняла одних волинських студентів для імітації «обурених поляків» в Львівській області, а потім мобілізувала інших в якості «обурених болгар» в Одеській. Тобто, маємо справу з ланцюгом проплачених політичних провокацій, організатори яких – за межами України.

Чому це важливо саме зараз?

На 17 жовтня заплановані масові акції перед Верховною радою. Спочатку було задекларовано мету із трьох позицій, які цілком можуть бути предметом цілковито щирої вуличної активності. Одне з питань – зняття депутатської недоторканості. Однак, варто пам’ятати й те, що тема імпічменту, штучно прив’язана до цієї теми зусиллями деяких політичних сил,  в російських ЗМІ активно розганяється в контексті «в Києві визначена дата заколоту».

Група Інформаційний опір виступає за те, щоби громадяни, виходячи на акції протесту, чітко усвідомлювали контекст в якому вулична активність матиме місце. Дуже не хотілось би, щоб «розігрівали» людей на підтримку одних вимог, а фактично використовували для інших. І потім не виявилось, що громадяни виходили за антикорупційний суд, а по факту стали масовкою для зовсім інших, російських пропагандистських заготовок.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #блог, #дмитро тимчук, #імпічмент, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #Президент, #профокація, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: