Мешканці Тернопільщини масово труяться грибами. Медики б’ють на сполох

Опубліковано:
8 Жовтня, 2017

Три десятки жителів Тернопільщини отруїлося грибами цього сезону, – повідомляє обласна санепідслужба. Одну дитину не вдалося врятувати. Дівчинка померла в результаті сильного отруєння грибами,- пише За Збручем.

Лікарі просять жителів краю бути обережними під час вживання цієї страви.

Читайте також

Трагедія на Тернопільщині – померла п’ятикласниця

Цього сезону лікарі-епідеміологи фіксують рекордну кількість отруєнь грибами. Днями чотири жителі краю потрапили з отруєннями до реанімаційних відділень.

«Нас насторожує така велика кількість отруєнь грибами. На превеликий жаль, в результаті отруєння померла дитина. До десяти жителів області побувало у реанімаційних відділеннях через отруєння. Тому ми вкотре звертаємося до жителів області, – будьте обережними під час вживання грибів. Краще відмовтеся від них, якщо не впевненні в якості. Оскільки важливим є не лише вид грибів, а й правильне приготування», –  каже лікар-епідеміолог Світлана Маціпура.

А тим часом, грибів у лісах області тільки більшає, – розповідають місцеві жителі. Сезон цього року виявився сприятливим для їхнього росту.

Софія Романська

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гриб, #лікарня, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #отруєння, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: