Кабінет Міністрів України на черговому засіданні 20 вересня 2017 року прийняв Постанову, яка направлена на вирішення проблеми забезпечення доступним житлом внутрішньо переміщених осіб і учасників АТО. 

Постанова «Про внесення змін до Порядку забезпечення громадян доступним житлом та додатку до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла» регулює порядок надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла та встановлює її на рівні:

50% для переселенців та учасників АТО;

30% для інших категорій населення.

Відповідно до прийнятої Постанови, право на державну підтримку мають наступні категорії громадян, які:

перебувають на квартирному обліку;

не мають у власності житла;

володіють житловою площею менше 13,65 кв. м.

Зокрема, до цих категорій також потрапляють сім’ї загиблих внаслідок участі в АТО військовослужбовців, правоохоронців та добровольців. А також громадяни, які отримали інвалідність внаслідок участі у Революції Гідності.

Для внутрішньо переміщених осіб передбачено право на участь у програмі за умови, що вони не мають у власності житла, яке знаходиться на підконтрольній території України.

Проект Постановки розроблено Міністерством регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України спільно з Держмолодьжитлом на виконання Закону України №1954-VIII «Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #АТО, #житло, #компенсація, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #учасники
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: