Нарешті завершать архів-довгобуд у Тернополі. Уряд виділив 26 мільйонів

Опубліковано:
5 Жовтня, 2017

Кабінет Міністрів України виділив 26 мільйонів на завершення робіт у тернопільському архіві-довгобуді.

Будівництво нового приміщення для державного архіву розпочали ще у 1991 році, але через брак грошей його так і не довели до кінця. Аж у 2015 році дещо відновити фінансування. А нещодавно уряд виділив необхідних 26 мільйонів гривень, які саме потрібні, щоб здати довгобуд в експлуатацію. Відомо, що 5 мільйонів гривень спрямують на будівельні роботи і ще 21 млн. грн. – на технічне забезпечення архіву. 

Читайте також

Будову біля залізничного вокзалу в Тернополі призупинили (Фото)

За словами представників влади, як тільки кошти надійдуть до області, будівництво продовжать. Зараз у будівлі облаштована майже вся мережа інженерії та система вентиляції,  утеплений фасад, є котельня. Потрібно ще зробити електромережу та завершити перший та другий поверхи. Починаючи від 3-го і до останнього – 9-го поверху, усі роботи виконані на 99%.

Приміщення розраховане на півтора мільйони одиниць зберігання, а це означає, що його завершення дозволить вирішити питання не лише обласного архіву, а й районних архівних відділів, архівних підрозділів органів державної влади, органів місцевого самоврядування та всіх установ і організацій, які є фондоутворювачами обласного Державного архіву.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #архів, #бібліотека, #будова, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: