Кременецькі благодійники фінансують терористів?

Опубліковано:
27 Вересня, 2017

Благодійна і релігійна організація з Кременця об’єдналася, щоб фінансувати… тероризм.  Підозрюють, що вони входять до складу організованої злочинної групи та в особливо великих розмірах. Зокрема, зараз ведеться розслідування Головне слідчого управління СБУ.

Досудовим розслідуванням встановлено, що в період з квітня 2014 року по теперішній час невстановлені службові особи підприємств України, що є отримувачами гуманітарної допомоги ,митники та представники робочої групи з питань гуманітарної політики та визнання вантажів гуманітарними при Міністерстві соціальної політики України, діючи у складі організованої групи, здійснюють фінансування тероризму в особливо великих розмірах, а саме – фінансове та матеріальне забезпечення тероризму шляхом передачі гуманітарних товарів і коштів так званим «ДНР» та «ЛНР» під виглядом підтримки постраждалого населення на тимчасово непідконтрольних Україні територіях Донецької та Луганської областей.

Читайте також

Московські попи переховували в Кременці на Тернопільщині відому терористку з «Новоросії»?
Панорами Кременецьких гір (Відео)
Купив мотоцикл, заплативши фальшивкою

Робоча група з питань гуманітарної політики та визнання вантажів гуманітарними при Мінсоцполітики постійно визнає гуманітарними вантажі, по яких не визначено кінцевого отримувача, тобто вантажі, які не є адресними, а також такі, що не відповідають Закону України «Про благодійну діяльність та благодійні організації», оскільки значну кількість вантажів одержують релігійні організації, тоді як релігійна діяльність не належить до цілей і сфер благодійної діяльності.

Для досягнення зазначеної протиправної мети, створюються підконтрольні іноземні компанії (виступають донорами гуманітарної допомоги), благодійні фонди та релігійні організації (виступають отримувачами гуманітарної допомоги), а при переміщенні вантажів через митний кордон України здійснюється підміна фактичних товарно-супровідних документів на документи нібито гуманітарної допомоги, з використанням реквізитів підконтрольних іноземних та українських підприємств. Комерційний товар після визнання його гуманітарною допомогою, усупереч планам розподілу, реалізується іншим суб’єктам господарювання за кошти, які в подальшому спрямовуються на фінансове та матеріальне забезпечення незаконних збройних формувань т.зв. «ДНР» і «ЛНР». Для списання вантажів, отриманих як гуманітарна допомога, службові особи благодійних фондів та релігійних організацій виготовляють фіктивні списки кінцевих отримувачів та акти передачі допомоги на інші організації (у тому числі благодійні), які фактично нічого не отримують.

Цікаво, що у переліку організацій, яких підозрюють у фінансуванні тероризму, є дві, зареєстровані на Кременеччині – релігійна та благодійна. Наразі редакція не вказує назви цих організацій, бо скоріш за все їхнім керівникам ще не вручено повідомлення про підозру. Врешті, й невідомо, чи взагалі буде вручено.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #кременець, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #терорист
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: