Лікарі винні у смерті 12-річного хлопчика з Тернопільщини?

Опубліковано:
26 Вересня, 2017

25 вересня оголосили звіт комісії щодо обставин смерті 12-річного Романа Кулака та належного виконання обов’язків медиками Жидачівської районної лікарні та ОХМАТДИТу. Члени комісії одностайні: персонал районної лікарні припустився низки грубих помилок, що призвели до встановлення неправильного діагнозу, втрати дорогоцінного часу та унеможливили порятунок хлопця у львівській лікарні, – повідомляє zik.

В першу чергу голова комісії наголосив на тому, що причиною смерті міг бути як заворот кишок, так і утворення тромбу у судинах кишківника. Також він повідомив, що така хвороба, особливо у дітей, зараз трапляється вкрай рідко – в однієї людини з 25 тисяч. І перебіг захворювання може бути дуже нестандартним, але все ж, проаналізувавши медичні дані, хворобу можна було чітко діагностувати.

Читайте також

Тернопільські лікарі уже місяць борються за життя дитини, яка підхопила правець
В одній із шкіл Тернопільщини струм ледь не вбив людину
В дитячому садочку отруїли дітей

«Мій син Роман Кулак, був здоровою дитиною ї хронічних захворювань ніколи не мав, проблем зі здоров’ям не мав, займався спортом, а те що почали розказувати на засіданні це намагання завести нас у дебрі та уникнути відповідальності за бездіяльність яка привела до смерті мого сина. 
Ми їм дали чітке запитання на комісію…. дати оцінку, якості та організації надання медичної допомоги малолітньому Роману Кулаку в умовах жидачівського концтабору…. а вони начинають питати що він їв минулого року на Різдвяні свята, у третій день свят, в половині шостої вечора, і чим запивав. Вчергове повторюю; Господь Бог все бачить, Бог накаже…», – прокоментував публікацію згорьований батько Володимир Кулак.

Нагадаємо, 12-річний Роман Кулак помер 27 червня 2017 року. Йому не змогли вчасно діагностувати у Жидачівській районній лікарні скрут прямої кишки. Завдяки активній позиції батька хлопчика, трагічний випадок набув чималого розголосу. Зараз він під особистим контролем Президента України, заступника Генпрокурора, народних депутатів, журналістів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #кулак, #лікарня, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #смерть, #тернопіль, #тернопільські новини, #трагедія
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: