У Тернополі клуб українсько-індійської співдружності назвали «Санскріті»

Опубліковано:
26 Вересня, 2017

Тернопільська журналістка Яніна Чайківська не перестає дивувати своїми ідеями. Ось і зараз, працюючи прес-секретарем Тернопільського державного медичного університету ім. І. Я. Горбачевського, запропонувала надзвичайно цікавий і важливий проект, який підтримав ректор ТДМУ Михайло Корда.

«У час, коли світ стає все відкритішим, – каже Яніна, –  варто зробити крок назустріч всім змінам і новим можливостям. Сьогодні в Тернополі зростає кількість студентів з Індії, які мають зацікавленість у вивченні української культури і бажання краще адаптуватися до умов проживання в Україні, знайти тут нових друзів. З іншого боку упродовж останніх 10 років значно зросла кількість тернополян, які вивчають духовні практики Індії, захоплюються індійською кулінарією, культурою та іншим. Відповідно назріла необхідність створення об’єднавчого осередку у формі клубу українсько-індійської співдружності, назва якому «Санскріті». Чому співдружності? Тому що це слово в українській мові передбачає співучасть усіх учасників у створенні сприятливих умов для дружби і її підтримки. «Санскріті» у перекладі із санскриту означає «культура». Культура – поняття об’ємне, широке і глибоке, оскільки воно передбачає не тільки мистецькі твори, а й культуру спілкування, культуру вживання їжі, культуру стосунків і багато іншого».

null

 

null

Однозначно, що у майбутньому  така співпраця допоможе студентам, які приїхали на навчання до нашого міста з Індії, краще адаптуватись у новому для них середовищі. Саме з цією метою в університетській бібліотеці було презентовано один з проектів клубу українсько-індійської співдружності – мовну школу. Це чудова можливість для індійських студентів краще вивчити українську, а для всіх охочих – гінді. Допомагали втілити цю ідею в життя  Varsha Kashyap i Subham Bharti.  Того дня всі присутні на цьому чудовому заході знайшли нових друзів. Планів і задумів в учасників клубу Українсько-індійської співдружності попереду чимало.

null

Фото: Валентина Семеняк

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #індія, #клуб, #книга, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: