У Підгайцях провели грандіозний фестиваль (Фото)

Опубліковано:
25 Вересня, 2017

“Туристична ярмарка” – саме під такою назвою проходив театралізований фестиваль у Підгайцях у суботу, 23 вересня. Він приурочений  350-річчю битви гетьмана козацького роду Петра Дорошенка з військом короля польсько-литовської держави Яна Собеського, який протидіяв найгострішим проблемам українського гетьмана.

«Захід відвідали близько пів тисячі мешканців з різних куточків Козівщини», – пише на своїй сторінці у Фейсбук Володимир Демчишин.

Прекрасними номерами гостей заходу тішили колективи художньої самодіяльності. Відтак цей захід став справжнім святом пісні, музики і танців. Цікавинками промоції “Підгайці туристичні”-їхньої сувенірної атрибутики, та розповсюдженням буклетів, цікавилися гості які приїхали на фестиваль. Відбулося відкриття та освячення відновленої могили “козаків – дорошенківців” у селі Загайці, відкриття меморіальної таблиці “Підгаєцькі угоди”, урочиста хода, покладання квітів.

На запрошення голови Підгаєцької РДА, голови райради, та міста, завітав народний депутат Верховної Ради України, член Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Тарас Зіновійович Юрик,та заступник голови обласної державної адміністрації Олег Валов.

Населенні пункти районів та селиш з’їхалися на ярмарок, щоб показати свій потенціал та майстерність з національними традиціями, там дітки відчували себе дорослими, а дорослі – туристами. Усіх, бажаючих пригощали їжею, приготованою на польовій кухні.

Традиційно на такі заходи, фестивалі та свята, промоцію “Тернопільщина туристична”, де присутнє живе спілкування з населенням, розповіді про туристичні принади області, мандрівки, чудеса Дністровського каньйону, визначні пам’ятки, духовні святині, долучився відділ туризму ТОДА – заступник начальника – Ростислав Яцків, та керівник КП “Тернопільський обласний інформаційний туристичний краєзнавчий центр” обласної ради – Володимир Демчишин.

null

 Фото: Соціальна мережа

 

null

 Фото: Соціальна мережа

 

null

 Фото: Соціальна мережа

 

null

 Фото: Соціальна мережа

 

null

 Фото: Соціальна мережа

 

null

 Фото: Соціальна мережа

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #демчишин, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #підгайці, #тернопіль, #тернопільські новини, #фестиваль, #ярмарка, #яцків
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: