Близько двох сотень тернополян беруть участь у громадських слуханнях щодо котелень на торфі (Наживо)

Опубліковано:
24 Вересня, 2017

Розпочалися громадські слухання щодо функціонування у Тернополі котелень на торфі. У приміщенні обласної філармонії вже зібралося близько двох сотень містян. Люди реєструються, аби висловити своє ставлення то такої альтернативи.

На місці працює знімальна група першого інтернет-телебачення Тернопільщини «МедіаТОР». Трансляція громадських слухань ведеться НАЖИВО.

Читайте також

Без гарячої води тернополяни можуть залишитись до початку опалювального сезону
У міськраді пояснили, чому не подається гаряча вода
Родина міського голови Тернополя Сергія Надала не має жодного відношення до котелень на альтернативному паливі (Документи)

Нагадаємо, питання будівництва колетель у Тернополі піднімається  від початку 2017 року. У лютому  жителі вулиці 15 квітня мітингували під стінами діючої котельні, яку, на їхню думку, без згоди громади переобладнали на торф. Люди побоюються за шкоду для свого здоров’я та здоров’я своїх дітей. Мовляв викиди від згоряння торфу забруднюватимуть атмосферу і це загрожує тернополянам хворобами органів дихання.

Натомість у міській раді запевняють, що котельні на торфі безпечні . І їх обладнають сучасними фільтрами. Окрім того, якби в місті вони діяли, тернополяни мали б цілодобово гарячу воду, а не залежали від газу.

У Тернополі заплановано переобладнання 7 котелень на вулицях Київська, Купчинського, 14а, Лесі Українки, 4, Лемківська, 23, Франка, 16, Живова, 12 та Просвіти, 9. П’ять котелень уже готові до роботи, ще дві на етапі завершення. Та їхній запуск відкладається через позови до суд. Активісти вимагають аби експерти дообстежили вплив таких котелень на екологію.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #альтернатива, #гаряча вода, #котельні, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #торф
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: