В Тернополі купити квартиру в новобудові простіше і дешевше, ніж в старих будинках

Опубліковано:
23 Вересня, 2017

Перед людьми, які хочуть купити житло у Тернополі, постає вибір: квартира у старому житловому фонді, чи помешкання у новобудові. Всім відомо, що найдешевшим та найбільш бюджетним варіантом є однокімнатні квартири в панельних будинках,  малосімейки та кімнати у гуртожитку. Здавалося б все просто. Однак, купуючи таке житло власники стикаються з безліччю проблем, які сильно «бють» по гаманцю.

У пошуках дешевого помешкання часто покупці не задумуються про те, що в старих будинках – «старі» проблеми. Ціна на таке помешкання стартує приблизно від 15-ти тисяч євро. Купивши таке житло, згодом власники змушені викинути немалі гроші на ліквідацію ряду проблем. 

– Придбавши квартиру в старому житловому фонді, власники витрачають чималу суму на її ремонт та облаштування. Щоб вона була енергозберігаючою та економною потрібно докласти багато зусиль та коштів, – розповідає директор будівельної компанії «Матла» Андрій Матла.

Експерт каже, що вторинне житло – стара хата із старими проблемами: всі комунікації зношенні, будинок є холодним, витрати на опалення – великі. Для того, щоб це помешкання зробити теплим, енергоефективним та економним потрібно утеплити фасад, облаштувати індивідуальне опалення, змінити вікна на металопластикові, замінити двері. Це все «влетить в копійочку».

– Не ватро забувати про опалення. Щоб зробити індивідуальне потрібно брати дозвіл , щоб від’єднатися від районної котельні. Зараз їх не видають, – додає Андрій Матла.

Будівельник говорить, що, змінюючи умови в середині квартири, загальнобудинкові житлові умови не змінюються – це сходова, старі мережі та комунікації, проблеми із парковкою.

Купуючи вторинне житло люди повинні бути готові до того, що їм прийдеться встановити лічильники, утеплити фасад, облаштувати індивідуальне опалення.

Який вихід? Можна придбати за ті ж гроші, наприклад, 1-кімнатну квартиру в новобудові. Ціни на них також стартують від 15-ти тисяч євро. Перевага полягає у тому, що купити нове житло, з огляду на вищеперелічені проблеми, вийде дешевше.

– Нові квартири відповідають усім останнім вимогам по утепленню та енергозбереженню. Люди отримують сучасне та тепле житло. Там не потрібно змінювати вінка та двері, встановлювати лічильники та утеплювати помешкання. Покупець отримує нову квартиру в будинку із розвиненою інфраструктурою – це сучасні дитячі майданчики та подвір’я, сучасні ліфти, школи та садочки поблизу та паркінг, каже Андрій Матла.

Відтак, за ті самі кошти людина може купити нову та енергоефективну квартиру із новою електропроводкою та комунікаціями.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #квартира, #матла, #новобудова, #ціна
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: